HABER

Borusan Sanat'ta Nisan Ayı

31.03.2024


Paylaş:

Borusan Sanat, Nisan ayında birbirinden değerli sanatçıları ağırlamaya devam ediyor. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, dünyaca ünlü şef ve solistleri ağırlarken Borusan Müzik Evi, Black Pencil ve Uğur Güneş Quartet’in konuk olacağı, yepyeni albüm lansman konserleriyle izleyiciye keyifli bir müzik deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Borusan Quartet ise bu sezon vereceği son konserde, Alman klasik müzik dünyasının ezgilerini dinleyiciyle buluşturuyor. Borusan Sanat’ın çevrimiçi video platformu borusansanat.tv’de, müzikseverleri bu ay üç konser kaydı bekliyor.
 
 
Borusan Sanat’ta Nisan ayı, “Baharın İlk Ezgileri” konseriyle başlıyor
4 Nisan Perşembe günü saat 20.00’de, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek. Baharın İlk Ezgileri başlıklı konserde, BİFO'nun konuk şefi, 2019 yılından beri Liege Kraliyet Filarmoni Orkestrası'nın müzik direktörlüğü görevini yürüten Gergely Madaras olacak. Konserin ve gecenin solisti ise Deutsche Grammophon etiketinin yeni yıldızlarından keman sanatçısı Bomsori Kim. Geçtiğimiz sezonda New York Filarmoni, Rotterdam Filarmoni, Kraliyet Filarmoni ve BBC Orkestralarıyla konser ve turne programları yapan Bomsori, Los Angeles Filarmoni Orkestrası ile Hollywood Bowl’da verdiği konserle dikkat çekmişti. Nisan ayının bu ilk konserinde ise Madaras yönetimindeki BİFO ile birlikte Max Bruch’un 1. Keman Konçertosu’nu seslendirecek. 
 
Konser öncesinde Aydın Büke ve Sungu Okan, Zorlu PSM’nin Meydan Fuaye alanında 19.00-19.30 saatleri arasında konser üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirecek. Bu sohbetin devamı ve canlı konser yayını 19.45’ten itibaren radyo Borusan Klasik’te.   
 
BAHARIN İLK EZGİLERİ
BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI
GERGELY MADARAS şef
BOMSORI KIM keman
MENDELSSOHN Güzel Melusine Uvertürü, op.32
BRUCH Keman Konçertosu, no.1, Sol minör, op.26
FRANCK Re minör Senfoni



The Per Poc Puppet Company ve BİFO, hem küçükleri hem de büyükleri büyüleyecek 
BİFO, 20 Nisan Cumartesi günü saat 15.00’te, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde bir ilke imza atarak kukla topluluğu The Per Poc Puppet Company ile aynı sahneyi paylaşacak. Topluluk, performans sanatları, görsel sanatlar, müzik ve dansı bir araya getirerek kendi özgün anlatımını oluşturuyor. Sanatın farklı alanlarını bir araya getirerek ortaya çıkardıkları şiirsel atmosferler, izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Prokofyev'in Peter ve Kurt adlı senfonik masalını icra edecek olan topluluk, eseri, şef Francisco Valero-Terribas yönetimindeki BİFO ile bir araya gelerek sahneye taşıyacak. Konserde, bu güzel hikâyenin anlatıcılığını ise Öner Erkan üstlenecek Bu müzikal masal, küçükleri olduğu kadar büyükleri de büyüleyecek.
 
Konser öncesinde Aydın Büke ve Serhan Bali, Meydan Fuaye alanında, saat 14.00-14.30 arasında konser üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirecek. 
 
BÜYÜKLERDEN KÜÇÜKLERE MASALLAR
BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI
FRANCISCO VALERO-TERRIBAS şef
THE PER POC PUPPET COMPANY:
ANNA FERNÁNDEZ
SANTİ ARNAL
ÖNER ERKAN anlatıcı
PROKOFYEV Peter ve Kurt, op.67, çocuklar için senfonik masal


 
Alman romantizmi oda müziğiyle birleşiyor
Borusan Quartet, 29 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda, sezonun son konserini verecek. Alman romantizminin oda müziğiyle birleştiği, Borusan Quartet’in bu geceyi incelikli performanslarıyla taçlandıracağı konserde, Almanya’dan çıkan usta bestecilerden, Robert Schumann ve Felix Mendelssohn’un yapıtları dinleyiciyle buluşacak. 
 
Konser öncesinde Aydın Büke ve Serhan Bali, Süreyya Operası’nın üst katında 19.00-19.30 saatleri arasında konser üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. Bu sohbetin devamı ve canlı konser yayını 19.45’ten itibaren radyo Borusan Klasik’te.   
 
ODA MÜZİĞİNDE ALMAN ROMANTİZMİ
BORUSAN QUARTET
SCHUMANN La Majör Quartet, no.3, op.41
MENDELSSOHN Kapriçyo, Mi minör, no.3, op.81
MENDELSSOHN Fa minör Dörtlü, no.6, op.80


 
Black Pencil, Into Space ile Borusan Müzik Evi’ne konuk oluyor
25 Nisan Perşembe günü saat 21.00’de Black Pencil, Into Space albümü ile Borusan Müzik Evi’ne konuk oluyor. 2022’nin Nisan ayında dünya prömiyeri gerçekleştirilen albüm, Türkiye’deki müzikseverler ile ilk kez buluşacak. Topluluk, uzun zamandır yeni eserler yazılmasını teşvik ederek Roderik de Man, Martijn Padding, Klas Torstensson gibi önde gelen birçok Hollandalı besteciye esin kaynağı oluyor. Kurulduğu 2010 yılından bu yana Hollanda, Almanya, Türkiye, Danimarka ve Venezuela’da konserler verdiler. Kendileri için 450 eser bestelendi ve bunlardan birçoğu ödüle layık görüldü.
 
BLACK PENCIL
JORGE ISAAC
 blok flüt
MATTHIJS KOENE panflüt
ESRA PEHLİVANLI viyola
MARKO KASSL akordeon
ENRIC MONFORT vurmalı çalgılar


 
Uluslararası Caz Gününe özel, yepyeni bir albüm lansmanı 
Uluslararası Caz Günü, bu yıl bir albüm lansman konseriyle kutlanıyor. Uğur Güneş’in Unstable albümü, 30 Nisan Salı günü saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde dinleyicilerle ilk kez buluşacak. 2023 yılında deneyimli kontrbas sanatçısı Hans Andersson ve trompetin yeni nesil yıldızlarından Tolga Bilgin’in katılmasıyla kaydedilen Unstable albümünde, tanınmış caz standartlarının yanı sıra Güneş’in besteleri de yer alıyor. Tolga Bilgin trompette, Hans Andersson kontrbasta, Ateş Tezer ise davulda Uğur Güneş’le birlikte sahnede olacak. Bu konser, Joy Jazz ve Borusan Klasik radyolarından yapılacak yayınla canlı olarak da dinlenebilecek.
 
UĞUR GÜNEŞ 4 “UNSTABLE”
UĞUR GÜNEŞ piyano
TOLGA BİLGİN trompet
HANS ANDERSSON kontrbas
ATEŞ TEZER davul


Uğur Güneş
 
borusansanat.tv ücretsiz konser yayınlarına tüm hızıyla devam ediyor 
Borusan Sanat, konser deneyimini dijitale taşıyan platformu borusansanat.tv ile birbirinden değerli sanatçıların yer aldığı konserleri, izleyenlere ulaştırmaya devam ediyor. Sezon boyunca gerçekleşen ve büyük beğeni toplayan konserlerin kayıtlarına ulaşıldığı platformda, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Borusan Quartet’in tüm sezon konserleri ile Borusan Müzik Evi’nde gerçekleşen seçili konserler her ay yayınlanan farklı programlarla izleyiciyle buluşuyor. Bu ay, ücretsiz üyelikle konser keyfini dilediğiniz yere taşıyan platform borusansanat.tv’de, BİFO’nun iki, Borusan Quartet’in ise bir konseri yayında olacak. 
 
7 Nisan Pazar saat 11.30’da yayınlanacak kayıtta BİFO’nun konuk şefliğini, geçtiğimiz sezonda Staatsoper Berlin, Camerata Salzburg ve Gothenburg orkestralarıyla çalışan Finnegan Downie Dear yapıyor. Paris Orkestrası, Mahler Oda Orkestrası ve Suisse Romande gibi topluluklarla konserler veren keman sanatçısı Alexandra Conunova’nın yer aldığı konserde BİFO, Çaykovski’nin ve Ravel’in eserlerini seslendiriyor. “Romantizmin Işıltısında” başlıklı bu konser öncesinde, 11.00-11.30 arasında Aydın Büke ve Sungu Okan’ın gerçekleştirdiği konser öncesi söyleşi kaydı ekranlarda olacak. 
 
21 Nisan Pazar günü saat 11.30’da ise Borusan Quartet’in, “Dörtlülerin Dörtlüsü” başlığını taşıyan, klasik ve romantik dönemin bestecilerinin yapıtlarıyla çevrili konseri borusansanat.tv ekranlarında olacak. Saat 11.00-11.30 arasında Aydın Büke ve Serhan Bali’nin gerçekleştirdiği söyleşi yayına girecek.  
 
28 Nisan Pazar günü saat 11.30’da yayınlanacak konser kaydında BİFO, dünyaca ünlü keman sanatçısı Midori ile aynı sahneyi paylaşıyor. Bu konserde, Kraliyet İskoç Ulusal Orkestrası, NDR Elbphilharmonie Orkestrası, Suntory Hall ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın ortak siparişi olan Detlev Glanert’in Ölümsüz Sevgiliye başlıklı 2. Keman Konçertosu, Midori’nin etkileyici yorumuyla, bu Türkiye prömiyerinde dinleyenlerle buluşurken Carlo Tenan yönetimindeki BİFO, Brahms’ın 2. Senfonisi’ni ve Marzocchi’nin Encore eserini seslendiriyor. Saat 11.00-11.30 arasında Aydın Büke ile Füsun Özgüç’ün gerçekleştirdiği ve konçertonun bestecisi Detlev Glanert’in konuk olduğu konser öncesi söyleşi yayında olacak.
 
Konserler Borusan Klasik’te canlı yayında
Müzikseverler, BİFO’nun Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde ve Borusan Quartet’in Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleştirdiği tüm konserleri Borusan Sanat’ın çevrimiçi radyosu Borusan Klasik’ten canlı olarak dinleyebilecek.
 
Karnaval.com üzerinden yayın yapan Borusan Klasik’e, internette karnaval.com/borusanklasikdinle adresinden; mobil ortamda iPhone (App Store) ve Android (Google Play Store) cihazlara indirilebilecek “Karnaval” uygulamasıyla, ayrıca iPad için yine App Store’dan indirilebilecek “Karnaval Radyo” uygulamasından erişilebilir.
 
Borusan Sanat’ın sezon boyu düzenlediği tüm konserlerin biletleri, passo.com.tr, Passo mobil uygulaması ve Passo perakende satış noktalarından temin ediliyor. Etkinliklerde, PDF bilet ve konser özelinde mobil cihazlardan belirlenen karekod gibi dijital bilet seçenekleri sunuluyor.
 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20