HABER

Albert Long Hall, 2014'ü müzik şöleniyle uğurluyor

30.10.2014


Paylaş:

3 Aralık: ÜÇ ÇALGI İKİ ÖYKÜ

ESEN KIVRAK (keman) / ÇAĞ ERÇAĞ (viyolonsel) / BAŞAR CAN KIVRAK (piyano)

Esen Kıvrak, İzmir Devlet Konservatuvarı'nda Hazar Alapınar; Viyana Müzik Akademisi'nde Josef Sivo ile çalıştı. 2006'da Michael Frischenschlager'in sınıfında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2005'te Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın ilk asil keman sanatçısı, 2006'da Lizbon Metropolitan Orkestrası'nda konuk başkemancı oldu. Üyesi olduğu Borusan Quartet ile ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza attı.

 

Çağ Erçağ, Hacettepe Konservatuvarı'nda Jozsef Györffy ve Doğan Cangal'dan eğitim aldı; Gürer Aykal, Fazıl Say, Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca, Robert Cohen, Alexander Rudin ve Daniel Grosgurin gibi birçok sanatçıyla konserler verdi; 2003'te Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası solist viyolonsel görevine getirilen Erçağ, aynı zamanda Borusan Quartet ile ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza attı.

 

Barış Can Kıvrak, Ozan Bilen ve Emre Şen ile piyanoya başladı; Bilkent Konservatuvarı'nda Namık Sultanov ve Gülnara Aziz, 2005'te Gülsin Onay, Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı'nda Eliso Virsaladze ile çalışmalarını sürdürdü. Can Kıvrak, 1. Uluslararası Ferdi Statzer Piyano Yarışması üçüncülük ödülünün yanı sıra, 2004 'Yamaha Bursu'nun sahibi.

 

Program

Çaykovski: Piyanolu Trio, Op. 50, La minör

ARA

Piazzola: Mevsimler

 

10 Aralık: TUŞLARDA İZLENİMLER

PİYANO GÜNLERİ 2: HÜSEYİN SERMET

ÖZEL KONSER

 

Hüseyin Sermet Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Ahmed Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin ve Ferhunde Erkin'in öğrencileri oldu. Harika Çocuk Yasası ile gönderildiği Paris Konservatuvarı ve Ecole Normale de Musique'de öğrenim gördü. Ayrıca Olivier Messiaen, Thierry de Brunhoff, Nadia Boulanger ve Maria Curcio ile çalıştı. Amerika'dan Japonya'ya pek çok önemli orkestrayla; Mstislav Rostropovich, Yuri Bashmet, Maria Jõao Pires gibi tanınmış sanatçılarla; Alain Lombard, Antal Doráti, Lorin Maazel, Semyon Bychkov, Lawrence Foster, Rafael Frühbeck de Burgos, Yoël Levi, Vladimir Jurowski, David Robertson, Ferdinand Leitner, Emmanuel Krivine, Hans Graf, Krzysztof Urba?ski ve Naoto Otomo gibi önemli şeflerle çaldı.

Yaşamını halen Paris'te sürdüren ve dünyanın dört bir yanında ustalık dersleri veren Devlet Sanatçısı Sermet Boğaziçi Üniversitesi'nin Fahri Doktora'sına sahiptir. Sanatçı albüm kayıtlarıyla defalarca Altın Diyapozon'a değer görülmüştür.Réminiscènce I, Dream and Nightmare, Sculptures'ı ve Réminisicènces II başlıklı yapıtlar bestelemiştir.

 

Program

Alkan: Prelüdler ve Eskizler'den seçmeler

Ravel: Jeux d'eau ve Gaspard de la Nuit

ARA

Mussorgsky: Bir Sergiden Tablolar

* Özel konser: Hüseyin Sermet konserinde kombineler kendi yerlerini koruyacaktır. Tam bilet 75 TL, öğrenci bileti 25TL.'dir.

 

17 Aralık: FLÜT VE ARP SÖYLEŞİSİ

JULIEN BEAUDIMENT (flüt) ve MARIE PIERRE LANGLAMET (arp)

 

Julien Beaudiment 2013'ten beri Los Angeles Filarmoni Orkestrası'nın, 12 yıldır Lyon Ulusal Operası'nın, birinci flütçüsüdür. Guildhall'de Paul Edmund-Davies ve Averill Williams'ın, Conservatoire National Supérieur de Musique'te Sophie Cherrier, Vincent Lucas ve Michel Moragués'in öğrencisi olmuştur. 22 yaşında Lyon Opera Orkestrası'nın birinci flütçüsü; 2005-6 yıllarında BBC Galler Ulusal Orkestrası'nın birinci flütçüsü olan sanatçı, A.B.D., Avrupa ve Asya'da ustalık sınıfları açmaktadır.

 

Marie Pierre Langlamet 1993'ten beri Berlin Filarmoni Orkestrası'nın birinci arpçısıdır. Nice Konservatuvarı'nda Elisabeth Fontan Binoche'un öğrencisi olan Langlamet, Maria Korchinska ve İsrail Uluslararası Arp yarışmalarında birincilik elde etmiştir. 2009 Fransız Kültür Bakanlığı Sanat ve Kültür Şovalyeliği Nişanı ile onurlandırılmıştır. Berlin'deki Karajan Akademisi'nde ve Universität der Künste'de arp dersleri vermeye devam etmektedir.

 

Program

J. S. Bach: Sonat, Sol minör, BWV 1020

Mozart: Sonat, Mi minör, KV 304

Fauré: 'Berçeuse de Dolly' ve 'Sicilienne'

Ibert: 'Entr'acte'

ARA

Debussy: 'En bateau' ve 'Beau soir'

Tournier: 'Au matin', solo arp için

Ravel: Habanera

De Falla: 'Asturiana' ve 'Nana' (7 Popüler İspanyol Şarkısı'ndan)

Piazzola: 'Café 1930' ve 'Night Club 1960',Tango Hikâyesi'nden

 

23 Aralık (Salı): YENİ YIL KONSERİ

MUSICA VIVA ODA ORKESTRASI / ALEXANDER RUDIN (şef/solist) / LILIYA GAYSINA (soprano)

 

Musica Viva Oda Orkestrası 1978'de ünlü kemancı ve şef Victor Kornatchev tarafından kurulmuştur. Üyelerinin her biri orkestra üyeliklerinin yanı sıra, hem akademisyen hem de solist olarak çok yönlü çalışmalarını sürdüren, deneyimli sanatçılardır. Müzik tarihinin klasik, romantik dönemleri kadar yeni çağlarını da ustalıkla yorumlayan topluluk, nice çağdaş yapıtın ilk seslendirisini gerçekleştirmiş, tarihin karanlığında kaybolmuş yapıtları da gün ışığına çıkartmıştır.

Viyolonsel sanatçısı, piyanist, şef ve oda müziği ustası olan Alexander Rudin, Kabalevsky, Tcherepnin, Denisov, Silvestrov, Golovin, Artyomov, Klimov gibi değişik kuşaklardan Rus bestecilerinin yapıtlarını ilk kez seslendirme onuruna erişmiştir. Halen Moskova Devlet Konservatuvarı'nda profesör olan Rudin, 1993'ten beri 'Musical Assemblies' adlı vakfın başkanı, Leipzig Bach ve Çaykovski gibi üst düzey yarışmaların jüri üyesi, 1989'dan bu yana Musica Viva'nın şefidir.

Liliya Gaysina Moskova Konservatuvarı'ndan mezun olmuştur. Pratum Integrum Ensemble ve Tatiana Grindenko'nun yönettiği Academy of Ancient Music Ensemble topluluklarıyla ve pek çok opera yönetmeni ile çalışmış; Rimsky-Korsakov, Offenbach, Wagner ve Verdi'den aryalar seslendirmiştir. Gaysina halen Stanislavsky ve Nemirovich-Danchenko Müzik Tiyatrosu'nda solisttir.

 

Program

Mozart: Divertimento

Boccherini: 'Stabat Mater' kantatından aryalar

Boccherini: Viyolonsel Konçertosu, Sol Majör (solist: Alexander Rudin)

ARA

Rahmaninof: Vokaliz

Gounod: Romeo ve Jülyet operasından Jülyet'in Valsi (solist: L. Gaysina)

Dvořák: Yaylı Çalgılar için Serenat

 

 

YORUMLAR


Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20