ETKİNLİKLER

Milos Karadaglic Gitar Resitali

31

Mart 2015

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Program

F.Sor   Introduction and Variations on a Theme by Mozart, Op. 9


G.Regondi   Rêverie Op. 19


E.Granados - Danza no. 2- Oriental


Bach - Chaconne BWV 1004



M.De Falla - Danza del Molinero (arr. Michael Lewin)

M.De Falla - Homenaje


M.De Falla - Danza Española No. 1 (arr. Michael Lewin)


J.Rodrigo - Invocation and Dance (homage to De Falla)


C.Velazquez - Besame mucho (arr. Assad)

J.Ben Jor - Mas que nada (arr. Assad)

C.Domeniconi - Koyunbaba

Otoritelerce  John Williams ve Julian Bream gibi gitar efsanelerinden sonra günümüzün en büyük klasik gitar fenomeni olarak değerlendirilen Milos Karadaglic, klasik gitar repertuvarının eşsiz eserlerini müzikseverler için seslendirecek.

1983 yılında Montenegro’da doğan Milos Karadaglic, 8 yaşında gitar çalmaya başlamıştır. 16 yaşında, Royal Academy Of Music tarafından başarı bursunu kazanmış  ve şuan hayatını sürdürdüğü Londra’ya taşınmıştır.  Miloš, 2011 yılında çıkardığı “Live At The iTunes Festival” albümü sanatçının ilk solo albümü olmuştur. Bu albüm Milos Karadaglic için dönüm noktası olmuştur. Albüm İngiltere klasik listelerinde üst sıralara yerleşirken bir çok ödül kazanmıştır. Karadaglic, otoritelerce  John Williams ve Julian Bream gibi iki gitar efsanesinden sonra şüphesiz ki günümüzün en büyük klasik gitar fenomeni olarak değerlendirilmektedir.
 

Profesyonel kariyerine Lucerne Festivali ile Wigmore ve Purcell salonlarındaki konserleriyle son derece parlak bir başlangıç yapan sanatçı, 2002’de Ivor Mairants, 2005’te de Julian Bream Ödülü’nü alarak adını dünyaya duyurmuştur. Miloš, 2011 yılında çıkardığı “Live At The iTunes Festival”den sonra çıkardığı “The Guitar” albümünden sonra dünyanın en önemli klasik müzik albümlerine imza atan müzik şirketi Deutsche Grammophon ile anlaşarak Mayıs 2011’de “Mediterraneo” albümüne imza atan sanatçı, 2012 yılında müziğin Oscar Ödülü sayılan Gramophone ödüllerinde iki dalda ödül kazanmıştır. Aynı yıl, “Latino” albümü ile kariyerine hız kazandıran Karadaglic, son olarak 2014 yılında “Aranjuez” albümünü çıkarmıştır. Bu albümde Rodrigo’nun ikonik “Concierto de Aranjuez” eserini yolculuğunun çıkış noktası olarak belirleyen Karadaglić, albüm boyunca modern klasik gitarın uluslararası alanda başarı kazanmış eserlerine ve bestecilerine saygı duruşunda bulunmaktadır. Londra Filarmoni Orkestrası ve Yannick Nézet-Séguin ile birlikte kaydedilen albüm, Miloš’un yıldızını üst seviyelere taşımış ve Fransa’da Figaro Dergisi tarafından “Aranjuez’in yeni Kralı”, New York Times tarafından “son zamanların en heyecan verici klasik gitar virtüözü” şeklinde yorumlanmıştır.
 

Rodrigo’nun Konçertosu ile dünyanın en iyi orkestra topluluklarından Chicago Senfoni Orkestrası, Los Angeles Filarmoni, Cleveland ve Philadelphia Orkestraları ile sahne alan sanatçı, 2014/15 sezonuna ise  Royal Albert Hall’da bir gala gecesiyle başlayan turnesine Lisbon, Madrid, Londra, Paris, Roma, Milan, Miami, Atlanta, Tokyo, Pekin, Şangay şehirlerinde, üç kıtada devam edecektir.
 

Sanatçı, Paul ve Jenny Gillham tarafından kendisine verilen 2007 Greg Smallman gitarı çalmaktadır.

YORUMLAR


Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20