HABER

Dinamik oda müziği grubu Yeniköy'de

02.03.2015


Paylaş:

Oda müziğinin genç, dinamik grubu Ludus Ensemble, klasik tadlar, romantik duygular ve çağdaş esintiler içeren bir program ile seyirci karşısında olacak.

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart: Sol Major Piyano Trio G-dur/Sol Major no.6 Kv564

Germaine Tailleferre: Piyano Trio

Hasan Uçarsu: Yok Zamanlar

Ara

Franz Schubert: Si bemol Major Piyano Trio Si bemol Major no.1 D898

Avusturya Kültür Ofisi, Yeniköy

9 Mart 2015, saat 20.00

Ludus Ensemble: Banu Selin Aşan, Seren Karabey, Elif Gökçe Tuğrul, Tuna Erten.

Ludus Ensemble hakkında

Ludus Ensemble, eğitimlerini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda almış dört genç müzisyen tarafından 2013 yılında kuruldu. Banu Selin Aşan, Seren Karabey, Elif Gökçe Tuğrul ve Tuna Erten, Ludus Ensemble’ı kurarken 2000’li yıllarda İstanbul’da yaşayan genç klasik müzik yorumcuları olarak, ülkeler ve kültürler arası sınırların şeffaflaştığı, geçmiş ve günümüz sanatının birbirini zenginleştirdiği düşüncesini çıkış noktası edindiler. Dünyanın farklı coğrafyalarından ve zaman dilimlerinden bestecilerin eserlerini yorumlamak, Ludus Ensemble’ın üyelerine, zamanın ve mekanın sürekli değiştiği bir oyuna dahil olmak hissini verdiğinden, oluşumlarına isim olarak Latince ‘oyun’ anlamına gelen ‘ludus’u seçtiler.

1991 yılında İstanbul'da doğan Banu Selin Aşan, 2002 yılında Prof.Çiğdem İyicil’in öğrencisi olarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda başladığı tam zamanlı keman eğitimini 2012 yılında onur derecesi ile mezun olarak tamamladı. Bernard Hartog, Domenico Nordio, Janusz Wawrowski, Audubon Quartet ve Berlin Filarmoni solo viyolacısı Wilfried Strehle’nin masterclasslarına katıldı. Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nde Lukas David ve Bohuslav Matousek ile çalıştı. 2011, 2013 ve 2014 yılında Almanya’nın Hamburg şehrinde gerçekleşen Uluslararası Mendelssohn Yaz Okulu Festivali’nde Eberhard Feltz, Ralf Gothoni, Michel Lethiec, Matthias Lingenfelder, Niklas Schmidt ve Arnold Steinhard’ın oda müziği ustalık sınıflarına katıldı ve yine festival kapsamında konserler gerçekleştirdi. 2008 yılında Gülden Turalı Keman Yarışması’nda ikincilik ödülü ve Türk Eğitim Vakfı’nın sanat dalında yurt içi Üstün Başarı Bursu’nu kazandı. Orkestra ile ilk solo performansını on üç yaşında Erdem Çöloğlu yönetimindeki MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Genç Senfoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştirdi. Aynı orkestra ile solist olarak pek çok konser gerçekleştirmesinin yanı sıra; Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası konser verdiği orkestralar arasındadır. Tempesta Quartet ile 2011 yılında TRT Radyo3’te gerçekleştirdikleri canlı konser performansı ile beğeni topladı.2013 yılında birincisi gerçekleşen AIMA Ayvalık Müzik Festivali’nde performans sergiledi. Banu Selin Aşan 2014’te Ludus Ensemble üyesi olarak kabul edildiği Hochschule für Musik und Theater Hamburg’da Oda Müziği Masterı eğitimini Prof. Niklas Schmidt ile sürdürürken, grubu ile yurt dışı ve yurt içi konserlerine devam ediyor.


Seren Karabey, 1989 yılında İstanbul'da doğdu. İlk müzik eğitimine sekiz yaşında piyano dersleri alarak başladı. 2000 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girerek Prof.Reşin Ezin ile viyolonsel eğitimine başladı ve 2010 yılında mezun oldu. . 2004 yılında Ayvalık Müzik Akademisi’nde Peter Bruns ile 2006 yılında Académie Internationale d'Eté de Nice 'de Fransız solist Henri Demarquette ile 2009 yılında Prades’de Pablo Casals Festivali’nde Arto Noras ve Fine Arts Quartet ile 2010 yılında İstanbul’da Yovan Markovitch ile 2011 ve 2013 yılında Almanya’nın Hamburg şehrinde gerçekleşen Uluslararası Mendelssohn Yaz Okulu Festivali’nde Eberhard Feltz, Ralf Gothoni, Michel Lethiec,Matthias Lingenfelder, Niklas Schmidt ve Arnold Steinhard ile çalıştı. 2010 yılında İstanbul Klarinet Korosu ile Haydn Re Majör Viyolonsel Konçertosu'nu seslendirdi. Aynı yıl Yahşibey Tasarım Atölyesi’ne katılarak çağdaş genç bestecilerle çalıştı. Kurucu üyelerinden olduğu Ludus Ensemble ile oda müziği çalışmaları ve konserlerini sürdürüyor.

Elif Gökçe Tuğrul, 1989 yılında Edirne’de doğdu. Piyano çalışmalarına altı yaşında Prof.Vasıf Hasanov ile başladı, 2002-2005 yılları arasında Trakya Üniv. Devlet Konservatuvarı’nda devam etti. Eğitimini 2005 yılından itibaren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof.Hülya Tarcan ile sürdürdü. 2007-08 yılında ERASMUS Programı kapsamında Hochschule für Musik Franz Liszt, Weimar’da Prof.Gerlinde Otto ile çalıştı. 2010’da MSGSÜ D.Konservatuarı Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitede Yüksek Lisans’ını 2012 yılında tamamladı. Halen MSGSÜ’de Sanatta Yeterlik Programı’na devam ediyor olup Öğretim Elemanı olarak çalışıyor.

Konser faaliyetlerinin en önemlileri: 2004’te, X.Moskova Gençlik Festivali’nde Moskova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Schumann’ın op.54 la minör konçertosunu çaldı. 2004 Plovdiv ve 2005 Antalya Akdeniz Gençlik Festivali kapsamında; 2008’de Weimar’da Liszt’in Müzeye çevrilmiş Evi’nde ve Weimar Dükalık Sarayı’nda tarihi enstrümanlarla ve 2008 Bayreuth Piyano Festivali’nde solo ve oda müziği konserleri verdi. 2012 yılında Pianofest in the Hamptons’a seçilen genç piyanistlerden biri olarak New York’ta Prof.Paul Schenly ile çalışma ve konserler verme fırsatı elde etti. Prof.Paul Badura-Skoda (2009), Prof.Ferenc Rados (2009), Prof.Peter Nagy (2008), Prof.Rolf Plagge’nin (2005) masterkurslarına aktif olarak katıldı. 2013 yılında Almanya’nın Hamburg şehrinde gerçekleşen Uluslararası Mendelssohn Yaz Okulu Festivali’nde Eberhard Feltz, Ralf Gothoni, Michel Lethiec, Niklas Schmidt ve Arnold Steinhard ile çalıştı

İstanbul Filarmoni Derneği, Edirne Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yararına pek çok resitaller verdi. Kurucu üyelerinden olduğu Ludus Ensemble ile Hochschule für Musik und Theater Hamburg’da Oda Müziği Masterı eğitimini Prof. Niklas Schmidt ile devam eden Elif Gökçe Tuğrul yine Ludus Ensemble ile konserlerini sürdürüyor.

1984 yılında İstanbul’da doğan Mehmet Tuna Erten, korno çalışmalarına 1996 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Doç. İrfan Türkay ile başladı.1998-2000 yılları arasında Sadi Baruh ile 2000-2006 yılları arasında Cem Köse ile çalışmış ve 2006 yılında aynı okuldan mezun oldu. Halen MSGSÜ’de yüksek lisans çalışmalarına Mahir Kalmik ile devam ediyor. Bugüne kadar Gregory Cass, Mahir Kalmik, Mahir Çakar ve Erden Bilgen’in ustalık sınıflarına katıldı.

Yer aldığı orkestralar arasında; Akbank Oda Orkestrası, Borusan Filarmoni Orkestrası, İstanbul Filarmoni Orkestrası, Sinema Senfoni Orkestrası ve Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası bulunmaktadır.2008-2013 süresince İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası kadrosunda yer aldı. 2002 yılında kurulan Dolce Brass Ensemble ile Türkiye’deki festivallerin yanı sıra Yunanistan ve Fransa’da gerçekleştirilen oda müziği festivallerinde pek çok konser vermiştir.İstanbul Wind Ensemble bünyesinde Yunanistan’da gerçekleşen Samos Genç Müzisyenler Festivali’nde yer aldı ve İstanbul’da çeşitli konserler gerçekleştirdi. 2013 yılı itibariyle Frankfurt Opera üyesidir. Kurucu üyelerinden olduğu Ludus Ensemble ile oda müziği çalışmaları ve konserlerini sürdürüyor.

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20