Hi-Fi Cihaz

Atacama Audio Evoque Eco

21.09.2015


Paylaş:

60'lı yılların sonlarında Rolls Royce, GEC ve İngiliz havacılık ve uzay endüstrisine özel ürünler tasarlayıp üreten Ron Sambell, 80'lerin sonlarına doğru oğlu Carl Sambell ile beraber Hi-Fi standları üzerinde çalışmaya başlar.1992 yılında Atacama markası adı altında ilk hoparlör standını üreten baba ve oğlu, ilk yılları itibariyle Hi-Fi dünyasından ödüller almaya başlar ve hemen hemen ürettikleri her model ile çok sayıda ödülün sahibi olur.

 

Tüm tasarım ve yapım aşamalarını İngiltere'deki fabrikasında yapan Atamaca, son dönemde dünya pazarına sunduğu Evoque Eco adlı modeliyle yine pek çok ödülün sahibi olacağa benziyor.

 

Standart olarak 60 cm genişliğinde ve 40 cm derinliğinde üretilen model, arzu edildiği takdirde değişik ölçülerde de imal edilebiliyor, toplam fiyatı ise seçilen modüllerin sayısına ve boyutlarına göre değişebiliyor.

 

Her bir parçasının üretimini el işçiliği ile yapan marka, standa konulan Hi-Fi cihazlarının kusursuz çalışabilmesi adına oluşturduğu net düzlemde, bacakların her birinde bulunan katı nikel ayaklar kullanıyor. İzolasyona yardımcı olması için ikiz ASIST (Atacama Katı İzolasyon Sistem Teknolojisi) contalar kullanarak; dış bacak kelepçesi ile doğrudan temas etmeyen, titizlikle kesilmiş karbon çelik dikmelerle mekanik topraklama elde ediyor.

 

Tek bir ekim alanında üretilen, yetiştirilmesi esnasında hiçbir kimyasal madde kullanılmayan, özel bambulardan imal edilen Evoque Eco standları; kompozit ve işlenmiş bir materyal olması nedeniyle performans bakımından markaya da önemli oranda tutarlılık ve süreklilik kazandırıyor.

 

Sert ahşap malzemelerin aksine; hem titreşim emme hem de sesi sönümleme özellikleriyle kendine has mikro gözenekli büyüme yapısı olan bu özel raf modülleri zamana karşı da oldukça dirençli olduklarından eğilmelere maruz kalmıyor.

 

Kişiye özel olarak imal edilen bu üniteler için 21 günlük bir imalat süresi veren Atacama, stand arayışındaki Hi-Fi tutkunlarına bol alternatifli çözümler sunuyor.

 

www.canhifi.com

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20