HABER

Patrick Hahn, BİFO'nun Daimi Konuk Şefliğine Getirildi

20.04.2021


Paylaş:

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı (BİFO) konuk şef olarak yönettiği konserlerle dinleyicilerin büyük beğenisini toplayan Patrick Hahn, önümüzdeki iki sezon boyunca daimi konuk şef olarak BİFO’nun şeflik kürsüsünde yer alacak.

BİFO, 2020 yılının Ağustos ayında ilk kez şef olarak ağırladığı Patrick Hahn ile 2021-2022 sezonundan itibaren iki sezon boyunca Sanat Danışmanı ve daimi konuk şef olarak yoluna devam etme kararı aldı.
 
BİFO’nun Daimi Konuk Şefi ve Sanat Danışmanı Patrick Hahn
Patrick Hahn, senfonik ve koral repertuvarın yanı sıra opera, eserlerine olan hâkimiyetiyle de dikkat çeken genç bir şef, aynı zamanda yetenekli besteci ve piyanist. 25 yaşındaki Hahn, geçtiğimiz yıl, 2021/22 sezonu itibariyle, Pina Bausch Dans Tiyatrosu ile ünlü Wuppertal şehrinde yer alan, Wuppertal Opera ve Senfoni Orkestrası’nın Genel Müzik Direktörü olarak atandı ve Almanya’da bu pozisyona getirilen en genç şef oldu.

Bu sezon BİFO ile olan konserlerinin yanı sıra Bavyera Radyo Senfoni, Münih Filarmoni, Viyana Senfoni ve çağdaş müzik odaklı Klangforum Wien gibi köklü ve prestijli orkestraların konserlerini yönetti. Piyanist ve besteci yönlerini orkestra şefliği ile harmanlayan Patrick Hahn’ın bestelediği son eser Bavyera Radyo Korosu tarafından sipariş edildi. Koronun Aralık 2019’daki Noel konserini yöneten Hahn, bu özel gece için kısa bir eser de besteledi ve övgü dolu eleştiriler aldı.

BİFO’da sekizden fazla konserde konuk şef olarak görev alan ve büyük beğeni toplayan Patrick Hahn, 2021-2022 sezonundan itibaren BİFO Sanat Danışmanı ve daimi konuk şefi olarak sanatseverlere ulaşmaya devam edecek.

Konu ile ilgili görüşlerini bildiren Borusan Sanat Müdürü Aydın Dorsay, Hahn’ın yeni görevine istinaden şunları söyledi: “BİFO’yu sayısız konserinde konuk şef olarak yöneten ve bünyemizdeki en geç yeteneklerden biri olan Patrick Hahn’ın bu yeni görevinde başarılarını diliyorum. Hahn, dünya çapında büyük beğeni gören çok yetenekli bir müzisyen ve bu sebeple BİFO ile kurduğu bu büyük ortaklığı deneyimleyecek olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Hahn, getirildiği yeni göreviyle orkestranın hayatında heyecan verici bir dönem başlattığına inanıyoruz.”
 
İstanbul Kültürünün Vazgeçilmezi: BİFO
Ahmet Kocabıyık’ın sanatı toplumumuzda yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirdiği Borusan Sanat bünyesindeki Türkiye’nin önde gelen senfonik topluluklarından biri olan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, daha önce de önemli şefleri sahnesinde ağırlamıştı. 1999’da Gürer Aykal yönetiminde oluşturulan ve 2009-2020 arasında görev yapan sanat yönetmeni ve sürekli şefi Sascha Goetzel yönetiminde çalışmalarını sürdüren BİFO, yıldız solistlerle verdiği konserlerle İstanbul’un kültür yaşamının vazgeçilmez unsurlarından biri olarak konumlanıyor. Ülkemizin önde gelen senfonik topluluklarından Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, 2000 yılından bu yana Renée Fleming’den Murray Perahia’ya, Maxim Vengerov’dan Lang Lang’a klasik müzik dünyasının yıldızlarını ağırladı. Pandemi dönemi ile birlikte konserlerine çevrimiçi platformlarda devam eden BİFO, Gürer Aykal Sascha Goetzel, Garrett Keast, Cem Mansur gibi önemli şefleri ağırlarken bu isimlere Midori Goto, Camille Thomas, Daniel Hope gibi değerli solistler eşlik etti.
 
Borusan Sanat Hakkında
Türkiye’nin önde gelen sanayi topluluklarından ve sanatın sadık destekçilerinden biri olan Borusan Holding, sanatı toplumumuzda yaygınlaştırılmak amacıyla 1997 yılında Borusan Sanat’ı hizmete açtı. İstanbul’un kültür sanat yaşamının ana arteri olan İstiklal Caddesi’ndeki binasında çalışmaya başlayan Borusan Sanat, bugün çalışmalarını Borusan Kocabıyık Vakfı’na bağlı olarak sürdürmektedir. Etkinliklerinin merkezinde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) bulunan kurum, her ay düzenli konserler vermenin yanı sıra BİFO üyelerinden oluşan Borusan Quartet’i de klasik severlerle buluşturuyor. 
 
İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olduğu 2010 yılında performans merkezi Borusan Müzik Evi ile klasik, caz, dünya müziği ve çağdaş sanat sergileri düzenleyerek daha geniş kitlelere ulaşan Borusan Sanat, 2013 yılında bugünkü mevcut binasına taşındı. Borusan Sanat, sanatın kalbinin attığı Beyoğlu’nda kültür mirasına kazandırdığı mekânında çalışmalarını sürdürüyor.

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20