AL DENTE

Dorukhan Doruk: Doruk usulü sebzeli penne bolonez

07.09.2021


Paylaş:

Malzemeler

500 gr penne makarna

400 gr kıyma

1 adet patlıcan

1 adet havuç

1 adet soğan

7-8 adet mantar

1-2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Fesleğen

Pul biber

Tuz, karabiber

 

Tarif

Büyük bir tencerenin 3/2’sine su doldurulur, yarım yemek kaşığı tuz ekleyerek kaynatılır. Patlıcan yıkanıp şeritler halinde soyulduktan sonra dörde bölüp dilimlenir. Bu esnada kaynayan suya makarnalar ilave edilir. 
 

Mantarlar ve havuç da yıkanıp dilimlenir, bir tencerede kıyma, ince doğranmış soğan ve sarımsaklarla beraber kavrulur. Ardından iki yemek kaşığı domates salçası, bir yemek kaşığı biber salçası, biraz su ve bir miktar zeytinyağı eklenip karıştırmaya devam edilir. Fesleğen ve pul biber eklenerek orta derece ateşte 7-8 dakika pişirilir. 
 

Makarna süzülür ve diğer tencereye ilave edilip servis yapılır. Afiyet olsun!

 

Tavsiye edilen müzik

Francis Poulenc Viyolonsel ve Piyano için Sonat Op.143



BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20