AL DENTE

Giuseppe Verdi (1813-1901): Risotto

02.10.2021


Paylaş:

Malzemeler

350 gr Carnaroli pirinci
60 gr tereyağ
90 gr mantar
90 gr kuşkonmaz
90 gr Parma proşuttosu
90 gr konserve domates
3,5 kaşık krema 
4 bardak et suyu
Parmesan peyniri
1 adet soğanın yarısı


Tarif

Soğan ve mantarlar temizlendikten sonra ince ince dilimlenir. Kuşkonmaz yıkanarak tuzlu suyun içinde bir süre bekletlir. Parma proşuttosu ince ince kesilir. Domatesler yıkandıktan sonra kabukları soyulur ve küp küp kesilir.

Tencereye konan tereyağ eritilir, soğanlar ilave edilerek yumuşayıp altın rengini alana dek karıştırılır. Ardından pirinç eklenir ve bir dakika kadar ezilerek karıştırılır. Bir kepçe et suyu eklenir ve pirincin et suyunu çekmesi beklenir, her eklenen kepçede bir önce eklenenin iyice pirinç tarafından emilmesi beklenir.

10 dakika sonra mantarlar, proşutto, kuşkonmaz ve domatesler ilave edilerek güzelce karıştırılır. İki dakika kadar sonra krema ilave edilir.

Pirinç 18 dakika içinde al dente kıvamına geldiğinde tereyağ ilave edilir, üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpelenir tencerenin kapağı kapatılır. İki dakika sonra risotto servise hazırdır.



BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20