AL DENTE

Gustav Mahler (1860-1911): Kayısı Tatlısı

02.12.2021


Paylaş:

Malzemeler
990 gr patates
260 gr un
1 adet yumurta
1 tutam tuz
95 gr tereyağ
100 gr galeta unu 
380 gr kayısı
Toz şeker

Tarif
Patatesler suda haşlandıktan sonra, henüz sıcakken kabukları soyulur ve ezilirek püre kıvamına getirilir. Üzerlerine un serpilir, yumurta ve tuz karıştırılarak tüm malzeme beraberce yoğuralarak macun kıvamına gelmesi sağlanır.

Mutfak tepsisine un serpelenir, macun kıvamına gelen patatesler biraz unlanıp her bir kayısının tamamını kaplayacak şekilde toplar yapılır. Tencerede kaynayan tuzlu suyun içinde 10 dakika boyunca pişirilir. Dikkatlice süzülerek bir kepçe ile tabaklara alınır.

Küçük bir kaba tereyağı konulur, galeta unları kızarana dek pişirilir. Patatesler ikiye kesilerek üzerlerine biraz şeker serpilir ve ardından yağda kızartılan galeta unu üzerine dökülür.


 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20