12.01.2022
Malzemeler
450 gr fetuçini
2 yemek kaşığı tereyağ
8 diş taze sarımsak
1 ½ bardak krema
1 bardak parmesan peyniri
2 çay kaşığı frenk soğanı
¼ bardak ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Top karabiber
Tarif
Arzu edilen kıvamda fetuçini makarna pişirilir. Sarımsaklar ve renk soğanları ince ince doğranır, maydanozlar çok ince şekilde kıyılır. Parmesan peyniri rendelenir.
Küçük bir tencereye tereyağ konur ve orta ateşte eritilir. Önce içine sarımsaklar konulur ve altın rengini alana dek kavrulur. Krema eklenir ve kısık ateşte karıştırılır, fokurdamaya başladığında altı kapatılır.
Makarnalar servis tabağına alınır ve üzerine sıcak krema dökülür. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ve ince kıyılmış maydanozlar eklenir ve nazikçe karıştırılır. Tuz ve top karabiberle süslenir.