AL DENTE

Giacomo Puccini (1858-1924): Sarımsak Soslu Fetuçini

12.01.2022


Paylaş:

Malzemeler
450 gr fetuçini
2 yemek kaşığı tereyağ
8 diş taze sarımsak
1 ½ bardak krema
1 bardak parmesan peyniri
2 çay kaşığı frenk soğanı
¼ bardak ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Top karabiber

Tarif
Arzu edilen kıvamda fetuçini makarna pişirilir. Sarımsaklar ve renk soğanları ince ince doğranır, maydanozlar çok ince şekilde kıyılır. Parmesan peyniri rendelenir.

Küçük bir tencereye tereyağ konur ve orta ateşte eritilir. Önce içine sarımsaklar konulur ve altın rengini alana dek kavrulur. Krema eklenir ve kısık ateşte karıştırılır, fokurdamaya başladığında altı kapatılır.

Makarnalar servis tabağına alınır ve üzerine sıcak krema dökülür. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ve ince kıyılmış maydanozlar eklenir ve nazikçe karıştırılır. Tuz ve top karabiberle süslenir.

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20