09.02.2022
Malzemeler
300 gr dana kuşbaşı et
1 paket noodle makarna
350-400 gr istiridye mantar
3 diş sarımsak
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet kırmızı biber (paprika)
1 adet yeşil biber
2 çorba kaşığı soya sosu
Zencefil (2-3 diş sarımsak büyüklüğünde)
Yeterli miktarda tuz, sıvı yağ
Tarif
Dana kuşbaşı etler kızgın yağda bir süre pişirildikten sonra ince ince doğranmış soğanlar eklenir. Soya sosu ve zencefil ilave edilerek pişirmeye devam edilir.
Etler yeterince yumuşayınca sırasıyla ince doğranmış mantar, biber ve tuzu koyulur. Bir başka tencerede yaklaşık 1.5-2 dakika boyunca haşlanan makarnalar da eklenerek iyice karıştırılır. Gerek görülürse biraz su ilave edilebilir.
Ateşten alınan tencere kapağı kapalı şekilde 2 dakika kadar bekletilir. Servis esnasında isteğe göre acı sos ve susam yağı eklenebilir. Afiyet olsun!
Tavsiye Edilen Müzik
Claude Debussy'nin Estampes adlı solo piyano eserinden Pagodes adlı birinci bölümü dinlemenizi tavsiye ederim.