02.04.2022
Malzemeler
300 gr bucatini makarna
3-4 adet domates
1 adet dolmalık biber
1 adet kabak
Un
2 diş sarımsak
1 adet acı biber
Zeytinyağ
Kekik
Fesleğen
Maydanoz
Tarif
Sarımsaklar soyulup dörde bölünür ve vog tavada altın rengini alana dek kızartılır. Küçük küçük kesilen domatesler ve dolmalık biber eklenerek pişirilir. Ateşin altı açılarak kekik, acı biber, fesleğen sosa eklenir.
Kabak ince ince doğranır, her iki yüzü una bulanır ve bir başka tavada kızartılır. Bu esnada kaynayan suyun içine atılan bacatini makarnalar al dente kıvamında pişirilir.
Büyük bir servis tabağına alınan makarnanın üzerine hazırlanan sos dökülür ardından kabaklar eklenir ve üzerine maydanozlar serpiştirilerek servise hazır edilir.