AL DENTE

Enrico Caruso: Bucatini Caruso

02.04.2022


Paylaş:

Malzemeler

300 gr bucatini makarna

3-4 adet domates

1 adet dolmalık biber

1 adet kabak

Un

2 diş sarımsak

1 adet acı biber

Zeytinyağ

Kekik

Fesleğen

Maydanoz

 

Tarif

Sarımsaklar soyulup dörde bölünür ve vog tavada altın rengini alana dek kızartılır. Küçük küçük kesilen domatesler ve dolmalık biber eklenerek pişirilir. Ateşin altı açılarak kekik, acı biber, fesleğen sosa eklenir.

 

Kabak ince ince doğranır, her iki yüzü una bulanır ve bir başka tavada kızartılır. Bu esnada kaynayan suyun içine atılan bacatini makarnalar al dente kıvamında pişirilir. 

 

Büyük bir servis tabağına alınan makarnanın üzerine hazırlanan sos dökülür ardından kabaklar eklenir ve üzerine maydanozlar serpiştirilerek servise hazır edilir.


 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20