15.06.2022
Malzemeler
125 gr margarin
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı su
1 paket kakao
2 paket pötibör bisküvi
1 paket vanilya
1 yumurta akı
Tarif
Öncelikle iki paket bisküvi küçük parçalara ayrılacak şekilde kırılır. Yumurtanın sadece akı kullanılacağı için sarısından ayrılır.
Tencerenin içinde 125 gr margarin orta ateşte eritilir. Margarin erimeye yakın bir kıvama geldikten sonra bir su bardağı şeker, bir paket kakao ve yarım bardak su tencereye eklenir ve mümkün olduğunca çok karıştırarak şekerin erimesi sağlanır.
Bu karışım süresince suyun kaynamamasını için ocağın altı kapatılır. Gerekli kıvama gelen karışıma yumurta akı ve ufalanmış bisküviler de eklenir ve bisküviler tamamen kakaoya karışana kadar karıştırılır.
Ortaya çıkan karışım bir kalıba alınarak soğuması için buzdolabının derin dondurucu kısmına yerleştirilir. Sunuma hazır kıvama geldiğinde kesilen dilimlerin üzerine hindistan cevizi tozu serperek servis edilir. Afiyet olsun!
Tavsiye edilen müzik
Robert Schumann’ın Ren Senfonisi, Arthur Honegger’in Pacific 231 isimli eseri, Felix Mendelssohn’nun 1 Numaralı Senfonisi veya Henri Dutilleux’nün Tout un monde, Lointain konçertosu mozaik pastanıza memnuniyetle eşlik edebilir.