AL DENTE

Hande Cangökçe: Tarte Flambée

16.07.2022


Paylaş:

Malzemeler

2 su bardağı un

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 su bardağından iki parmak az su

Tuz

120 gram dana bacon

100 gram taze beyaz veya quark peyniri
2 tatlı kaşığı süzme yoğurt

1/2 paket krema
1 adet beyaz soğan
1/2 kırmızı soğan
Birkaç yaprak kuzu kulağı

 

Tarif

Su, tuz ve zeytinyağı bir bardakta karıştırılır. Tepsiye koyulan unun ortası açılır ve karışım tepsinin içine dökülür. Bir çatal yardımıyla karıştırılarak yoğuracak kıvama getirilir. Hamurun yapışmaması için azar azar unlanarak güzelce yoğrulur. Hazırlanın hamurun üzeri kapatılır, ılık bir ortamda bir saat kadar beklemeye alınır.

 

Pizzanın bazı için krema, taze peynir, süzme yoğurt ve tuz karıştırılır. Ardından yuvarlak bir tepsi içinde hamur incecik açılır, sonrasında kaldırılarak altı zeytinyağıyla yağlanır ve hamur tekrar tepsiye serilir. Üzerine baz ilave edildikten sonra hamurun kenarlarına zeytinyağı sürülür. Bazın üstüne ise, neredeyse zar gibi doğranmış yarım ay şeklinde incecik beyaz soğanlar dizilir. 15 dakika kadar 250 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra, küçük şeritler şeklinde doğranmış dana bacon'lar eklenir ve pizza bir 15 dakika daha fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra küp küp doğranmış kırmızı soğanlar ve yine şerit şeklinde doğranmış kuzu kulağı yapraklarıyla servis edilir. Afiyet olsun!

 

Tavsiye edilen müzik

Tarif eşliğinde Django Reinhardt & Stephane Grappelli'den The Sunshine of Your Smile'ı dinlemenizi tavsiye ederim.




 

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20