AL DENTE

Özgecan Günöz: Karabuğday Salatası

08.11.2022


Paylaş:

Malzemeler
Karabuğday (greçka)
Roka
Dereotu
Maydanoz
Taze nane
Kıvırcık
2 adet salatalık
1 adet domates
2 adet kırmızı biber
Limon
Zeytinyağı
Kırmızı soğan veya taze soğan (isteğe bağlı)


 

Tarif
Bir su bardağı karabuğday, 1,5 su bardağı suyla tencerede yaklaşık 7-8 dakika kadar haşlanır. (Haşlanınca hafif açılmaya başlıyor) Suyunu çekmiş olacağı için süzmeye gerek kalmaz.

Salatalık malzemelerin tamamı iyice yıkadıktan sonra küçük küçük doğranır. Yukarıda yazdığım malzemeler dışında salata zevkinize göre başka malzemeler de ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz. Örneğin kıvırcık, fesleğen, yeşil biber veya üstüne nar taneleri eklemek gibi…
 

Tüm malzemeler küçük küçük doğrandıktan sonra haşlanan karabuğday doğranan malzemelerin üzerine ilave edilip karıştırılır. Sıcakken zeytinyağı ve limon sosunu koymanızı tavsiye ederim. Tercihe bağlı olarak limon yerine nar ekşisi de kullanabilirsiniz.

Sağlıklı beslenmek isteyen veya formuna dikkat edenler için ideal bir salatadır, çünkü hem doyurucu, hem de faydalıdır. Yanında ızgara et veya köfte ile her mevsim hafif ve sağlıklı bir öğün için ideal. Afiyet olsun..

 

Tavsiye edilen müzik

Jane Monheit, I Believe in You

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20