AL DENTE

Ayşegül Kirmanoğlu: Sodalı ve Ispanaklı Börek

28.12.2022


Paylaş:

Malzeme

4 adet yufka

4 adet yumurta

2 şişe soda

200 gr rendelenmiş taze kaşar

1 su bardağı riviera zeytinyağı

1 su bardağı süt

1 paket doğranmış mantar

2 adet büyük soğan

1 kg ıspanak

2 adet kesme şeker

 

Tarif

Mantarlar suyunu çekene kadar pişirilir, doğranmış soğanlar, iki adet kesme şeker ve ıspanak ilave edilerek pişirilmeye devam edilir.

 

Fırın tepsisi hafif yağlanır ve iki adet yufka parçalanarak yerleştirilir. Pişen malzemenin suyu süzüldükten sonra rendelenmiş olan kaşar eşit şekilde tepsiye dağıtılır. Diğer iki adet yufka da parçalanarak servis yaparcasına dilimlenir.

 

Derin bir kapta süt ve yumurta çırpılır, riviera zeytinyağı ve 1,5 şişe soda ilave edilerek karıştırılır. Tüm sıvı malzeme tepsiye dökülür ve 20 dakika beklenir. 

 

200 dereceye ayarlanmış fırın altlı üstlü pişecek şekilde hazırlanır ve börek tepsisi 45 dakika ya da bir saat süreyle pişmeye bırakılır. Afiyet olsun!

 

 

Tavsiye edilen müzik

Wolfgang Amadeus Mozart'ın senfonilerinden birini dinlemenizi tavsiye ederim.



BENZER HABERLER


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20