28.12.2022
Malzeme
4 adet yufka
4 adet yumurta
2 şişe soda
200 gr rendelenmiş taze kaşar
1 su bardağı riviera zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 paket doğranmış mantar
2 adet büyük soğan
1 kg ıspanak
2 adet kesme şeker
Tarif
Mantarlar suyunu çekene kadar pişirilir, doğranmış soğanlar, iki adet kesme şeker ve ıspanak ilave edilerek pişirilmeye devam edilir.
Fırın tepsisi hafif yağlanır ve iki adet yufka parçalanarak yerleştirilir. Pişen malzemenin suyu süzüldükten sonra rendelenmiş olan kaşar eşit şekilde tepsiye dağıtılır. Diğer iki adet yufka da parçalanarak servis yaparcasına dilimlenir.
Derin bir kapta süt ve yumurta çırpılır, riviera zeytinyağı ve 1,5 şişe soda ilave edilerek karıştırılır. Tüm sıvı malzeme tepsiye dökülür ve 20 dakika beklenir.
200 dereceye ayarlanmış fırın altlı üstlü pişecek şekilde hazırlanır ve börek tepsisi 45 dakika ya da bir saat süreyle pişmeye bırakılır. Afiyet olsun!
Tavsiye edilen müzik
Wolfgang Amadeus Mozart'ın senfonilerinden birini dinlemenizi tavsiye ederim.