12.01.2023
Malzemeler
2 adet tavukgöğsü
Zeytinyağ
Tahin
Limon
2-3 diş sarımsak
Hardal
Tuz
Karabiber
Tarif
Tavukgöğüsleri bir tavada pişirilmeye başlandığında ayrı bir tencereye sos hazırlamak için biraz tahin, sıvı yağ ve hardal ilave edilerek kısık ateşte karıştırılır. Ardından tuz, karabiber ve sarımsaklar ilave edilir, limon sıkılır ve tekrar karıştırılarak pişirilir.
Pişmiş olan tavukgögüslerinin üzerine hazırlanan sos dökülerek servis yapılır.
Türkiye'ye bir dahaki gelişimde bu yemeği beraberce yemek için hepinizi şimdiden davet ederim. Afiyet olsun!
Tavsiye edilen müzik
Alexander Scriabin'in Poem of Ecstasy adlı eserini dinlemenizi tavsiye ederim.