AL DENTE

Shlomo Mintz: Tavukgöğsü

12.01.2023


Paylaş:

Malzemeler

2 adet tavukgöğsü

Zeytinyağ

Tahin

Limon

2-3 diş sarımsak

Hardal

Tuz

Karabiber

 

 

Tarif
Tavukgöğüsleri bir tavada pişirilmeye başlandığında ayrı bir tencereye sos hazırlamak için biraz tahin, sıvı yağ ve hardal ilave edilerek kısık ateşte karıştırılır. Ardından tuz, karabiber ve sarımsaklar ilave edilir, limon sıkılır ve tekrar karıştırılarak pişirilir.


Pişmiş olan tavukgögüslerinin üzerine hazırlanan sos dökülerek servis yapılır.

Türkiye'ye bir dahaki gelişimde bu yemeği beraberce yemek için hepinizi şimdiden davet ederim. Afiyet olsun!

 

Tavsiye edilen müzik

Alexander Scriabin'in Poem of Ecstasy adlı eserini dinlemenizi tavsiye ederim.


 

BENZER HABERLER


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20