02.02.2023
Malzemeler
3 adet yumurta
2,5 çorba kaşığı pirinç unu
2,5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı toz şeker
1 adet vanilya çubuğunun 1/5'inin rendesi
1 tatlı kaşığı kuru zencefil tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozunun 1/3'ü
100 gram sütlü çikolata
50 gram tereyağı
Tarif
100 gram sütlü çikolata ve 50 gram tereyağı beraberce eritilir, arzu edilirse fırın en düşük ısıda tutularak da eritme işlemi yapılabilir. Fırın bu düşük ısıda tutulmaya devam edilir.
Eriyen sütlü çikolata ve tereyağı güzelce karıştırılır ve 3 adet yumurta çırpılarak bu karışıma eklenir. Ardından tüm malzemeler bu karışıma ilave edilir ve çırpılır. Topaklanma olmaması için un ve pirinç unu azar azar eklenerek karışım işlemine devam edilir. Muhallebi kıvamına gelen malzeme küçük ya da orta boy silikon kaplara dökülür.
180 derecedeki fırının orta tepsisinde 30 dakika pişirilir. Arzu edenler rengi koyulaştırmak için 1 tatlı kaşıgı kakao da ekleyebilirler.
Yumurta yemek istemeyen çocuklar için bol yumurtalı çikolatalı kekler, afiyet olsun.
Tavsiye edilen müzik
Dmitri Şostakoviç'in Tea for two or Tahiti Trot, Op. 16, Chocolat film müziklerinden Rachel Portman The Story of Grandmere ve Django Reinhardt & Stephane Grappelli & Hot Club De France Quintet yorumuyla Minor Swing adlı eserlerini dinlemenizi tavsiye ederim.