AL DENTE

Esra Pehlivanlı: Bezelye Çorbası & Somon Balıklı Makarna

08.03.2023


Paylaş:

Bezelye Çorbası Malzemeler

2 lt su

400 gr kuru bezelye

1 adet pırasa

1 adet soğan

1/4 kereviz

2-3 adet havuç

6-7 dal maydonoz

3 adet defne yaprağı

Tuz, karabiber

 

Somon Balıklı Makarna Malzemeler

½ paket makarna (Tercihen tagliatelle)

200 gr füme somon balığı

200 ml krema

2 yemek kaşığı zeytinyağ

2 adet taze soğan

Tuz, kırmızı pul biber

 

Tarif

Tencereye iki litre su koyulur, kuru bezelyeler ve defne yaprakları eklenerek bir saat orta ateşte pişirilir, üzeri köpüklendikçe kaşıkla köpükleri alınır. Pırasalar, havuçlar, maydonozlar, kereviz ve soğan çok küçük olmayacak şekilde doğranır. Bir saatin sonunda doğranan sebzeler de eklenerek 30 dakika daha pişirilir. Son olarak tuz ve karabiber eklenir. Somon balıklı makarna için ise; bir tencerede çok az tuzlu suyun içinde makarnalar haşlanır, hazır olduğunda suyunu süzmeden önce içine iki bardak soğuk su ilave edilir, biraz bekletildikten sonra suyu süzülür. İnce ince kesilmiş soğanlar, bir tavada iki yemek kaşığı zeytinyağda kavrulur. Somon fümeler kesilmeden bütün olarak eklenir, pişirme esnasında kendiliğinden parçalanır. Üzerine çok az tuz, kırmızı pul biber ve krema ilave edilir, birkaç dakika sonra ateşten alınır. Hazırlanan karışım makarnanın üzerine koyularak servis yapılır. Afiyet olsun!

 

Tavsiye edilen müzik

Ella Fitzgerald ve Louis Amstrong'un The Best of ya da Cecilia Bartoli’nin Sacrificium albümünü dinlemenizi tavsiye ederim.



BENZER HABERLER


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20