01.05.2023
Malzemeler
4 adet fileto biftek
4 dilim ekmek
150 gram tereyağ
1 bardak Madeira şarabı
1 yemek kaşığı un
1 bardak et suyu
100 ml dömi glas sos
4 adet yuvarlak kesilmiş kaz ciğeri, unlanmış ve yağda sotelenmiş
4 dilim Norcia yer mantarı
Tuz, karabiber
Tarif
Bifteklerle aynı ebatta dört dilim ekmek kesilir. Ekmek dilimleri kahverengileşene dek yağda hafifçe kızartılır. Ardından biftekler yüksek ateşte her iki yüzü üçer dakika olmak üzere pişirilir. Üzerlerine tuz ve karabiber serpilerek servis tabağına alınır.
Tavada kalan yağın üzerine un ilave edilir ve üzerine sos dökülür, et suyu da ilave edilerek karışım seyreltilir, ardından Madeira şarabı ilave edilerek pişirilir. Bir süre sonra dömi glas sos eklenir hafif ateşte sürekli karıştırılarak sos kalınlaşana dek pişirilir.
Kaz ciğerleri unlanarak yağda sotelenir. Biftekler ekmeklerin üzerlerine yerleştirilir ve üzerlerine kaz ciğerleri konur. Yer mantarları 12 dilim halinde kesilir ve her bir bifteğin üzerine üç adet yerleştirilir.
En üstüne sos ilave edilir ve servis yapılır.
Not
Ekmek yerine ince ve yuvarlak olarak kesilip kızartılmış patates de kullanılabilir.