AL DENTE

Gioachino Rossini (1792-1868): Biftek à la Rossini

01.05.2023


Paylaş:

Malzemeler

4 adet fileto biftek

4 dilim ekmek

150 gram tereyağ

1 bardak Madeira şarabı

1 yemek kaşığı un

1 bardak et suyu

100 ml dömi glas sos

4 adet yuvarlak kesilmiş kaz ciğeri, unlanmış ve yağda sotelenmiş

4 dilim Norcia yer mantarı

Tuz, karabiber

 

Tarif

Bifteklerle aynı ebatta dört dilim ekmek kesilir. Ekmek dilimleri kahverengileşene dek yağda hafifçe kızartılır. Ardından biftekler yüksek ateşte her iki yüzü üçer dakika olmak üzere pişirilir. Üzerlerine tuz ve karabiber serpilerek servis tabağına alınır. 

 

Tavada kalan yağın üzerine un ilave edilir ve üzerine sos dökülür, et suyu da ilave edilerek karışım seyreltilir, ardından Madeira şarabı ilave edilerek pişirilir. Bir süre sonra dömi glas sos eklenir hafif ateşte sürekli karıştırılarak sos kalınlaşana dek pişirilir. 

 

Kaz ciğerleri unlanarak yağda sotelenir. Biftekler ekmeklerin üzerlerine yerleştirilir ve üzerlerine kaz ciğerleri konur. Yer mantarları 12 dilim halinde kesilir ve her bir bifteğin üzerine üç adet yerleştirilir. 

 

En üstüne sos ilave edilir ve servis yapılır. 

 

Not

Ekmek yerine ince ve yuvarlak olarak kesilip kızartılmış patates de kullanılabilir.


BENZER HABERLER


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20