12.06.2023
Malzemeler
1 kg kemikli kuzu eti
1,5 su bardağı pirinç
100 gram tereyağı
8 diş sarımsak
2 adet limonun suyu
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Tarif
Düdüklü tencerede kuzu eti 50 dakika boyunca bol suyla haşlanır. Diğer taraftan 1,5 su bardağı pirinç, bol sıcak suyla yıkanır ve haşlanır. Pişen etler kemiklerinden küçük parçalar halinde ayıklanarak ayrı bir tencereye alınır. Ardından üzerine haşlanmış pirinç ve kalan et suyu ilave edilir.
100 gram tereyağ ve dövülmüş 8 diş sarımsak eklenerek karışım 1-2 dakika tekrar kaynatılır.
Kaynayan çorba tercihen bakır tabaklarda baharatları ve limon suyu da ilave edilerek servise hazır hale getirilir.
Önemli not
Bu çorba sevdiklerinizin içini ısıtacak ve lezzetiyle de size Güney Doğu Anadolu mutfağının eşsiz tatlarından birini yaşatacaktır.
Tavsiye edilen müzik
Fikret Amirov'un Piyano Konçertosu'nu dinlemenizi tavsiye ederim.