AL DENTE

Selin Şekeranber: Beyran Çorbası

12.06.2023


Paylaş:

Malzemeler
1 kg kemikli kuzu eti

1,5 su bardağı pirinç

100 gram tereyağı

8 diş sarımsak

2 adet limonun suyu

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber 

 

 

Tarif
Düdüklü tencerede kuzu eti 50 dakika boyunca bol suyla haşlanır. Diğer taraftan 1,5 su bardağı pirinç, bol sıcak suyla yıkanır ve haşlanır. Pişen etler kemiklerinden küçük parçalar halinde ayıklanarak ayrı bir tencereye alınır. Ardından üzerine haşlanmış pirinç ve kalan et suyu ilave edilir.

 

100 gram tereyağ ve dövülmüş 8 diş sarımsak eklenerek karışım 1-2 dakika tekrar kaynatılır.

Kaynayan çorba tercihen bakır tabaklarda baharatları ve limon suyu da ilave edilerek servise hazır hale getirilir.

 

Önemli not
Bu çorba sevdiklerinizin içini ısıtacak ve lezzetiyle de size Güney Doğu Anadolu mutfağının eşsiz tatlarından birini yaşatacaktır.

 

 

Tavsiye edilen müzik
Fikret Amirov'un Piyano Konçertosu'nu dinlemenizi tavsiye ederim.



BENZER HABERLER


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20