19.08.2023
Malzemeler
800 gram nohut
50 gram pastırma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı tahin
1 limonun suyu
3 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 çay kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı oda sıcaklığında su
Tarif
800 gram haşlanmış nohutun kabukları ayıklandıktan sonra bir çay bardağı su ilave edilerek blender’dan geçirilir. Ardından kimyon, ayçiçek yağı, limon suyu, tuz, sarımsak ve tahin ilave edilerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender’dan geçirmeye devam edilir.
Bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı ve iki çay kaşığı tatlı toz biber eritilir ve içine 50 gram dilimlenmiş pastırma ilave edilir, 2-3 dakika pişirdikten sonra altı kapatılır.
Tereyağlanan güveç kaplarının içine eşit miktarda humus koyulur ve tereyağında kızartılan pastırmalar üzerine yerleştirilir. Hazırlanan güveç kapları, önceden 160 derece ısıtılmış fırında 15 dakika ıstılır ve mutlaka sıcak servis edilir. Afiyet olsun!
Tavsiye edilen müzik
Hazırlarken, Borodin Quartet veya I Music yorumuyla P.I.Çaykovski’nin Op.70 Souvenir de Florence, afiyetle yerken ise Kudsi Ergüner Ensemble’dan Tatyos Efendi’nin Gamzedeyim Deva Bulmam adlı eserini dinlemenizi tavsiye ederim.