AL DENTE

Çetin Aydar: Kuzu Kol Fırında

15.12.2023


Paylaş:

Malzemeler
1 adet kuzu kol (kemikli, fırın uygunsa bütün, değilse iki parça halinde)
2 baş sarımsak
1 kg taze patates
2-3 dal biberiye
Tuz, karabiber
Zeytinyağı

Tarif
Mevsiminde, tercihen kıvırcık kuzusu ile yapılacak bu tarif için kasaptan alınmış kuzu kol tuz, karabiber ve zeytinyağı ile güzelce ovulur ve buzdolabında 4-5 saat dinlendirilir.

Fırın büyüklüğü uygun ise bütün kolun sığacağı bir tepsiye taze patatesler, iki baş sarımsak (soymadan ve bütün olarak), dal halinde biberiyeler zeytinyağ, tuz ve karabiberle karıştırılarak yerleştirilir.

Üzerine kuzu kol kibarca ve tepsiye değmeyecek şekilde yerleştirilir. Tepsinin üzeri folyoyla kapatılıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırına kavuşturulur. 2.5-3 saat fırında et kemikten ayrılana kadar pişmeye bırakılır. 

Kuzu kol artık keyfinizle buluşmaya hazırdır, afiyet olsun!
 
Tavsiye edilen müzik
Şefe ihtiyaç olmayan oda müziği veya caz müziği dinlemenizi tavsiye ederim.


BENZER HABERLER


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20