MAKALE

ICMA'nın Bu Yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü Pekinellerin Oldu

18.01.2024


Paylaş:

Uluslararası Klasik Müzik Ödülleri (ICMA) 2024 Ödüllerini Sahiplerini Buldu
 
Uluslararası Klasik Müzik Ödülleri (International Classical Music Awards-ICMA) Jürisi 2024 yılı ödüllerinin sahiplerini dünya kamuoyuna açıkladı. ICMA Jürisi Başkanı Remy Franck bu yılki ödüller hakkında şöyle konuştu:
 
“2024 yılı ICMA Ödülleri, jüri tarafından özenle seçilmiş 375 tane CD-DVD yapımıyla pek çok sanatçı ve kayıt firmasından oluşan bir aday listesi içinden seçildi. ICMA’nın bu yılki kazananlar listesi, klasik müzik dünyasından çok sayıda seçkin müzisyenin yanı sıra genç müzisyenlerden ve tam 15 tane uluslararası kayıt firmasından oluşuyor. Classeek dijital platformu işbirliğiyle verdiğimiz ICMA Classeek Ödülü'nü bu yıl da ödüllerimize dahil ediyor ve Liechtenstein Uluslararası Müzik Akademisi ile uzun süredir devam eden işbirliğimizi sürdürüyoruz. Bu sayede Genç Müzisyen Ödülün vermenin yanı sıra gelecek vaat eden üç genç yeteneği de teşvik edebiliyoruz.
 
ICMA’nın ana felsefesi, klasik müzik yorumculuğunu ve sanatsal yaratıcılığı en üst düzeyde desteklemek ve klasik müziğin özgün seslerini teşvik etmektir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ödül alanların listesi, klasik müzik dünyasının günümüzde hâlâ ne kadar canlı bir organizma olduğunu ispatlarcasına önümüze zengin bir manzara sunuyor. 2024 ICMA Ödüllerinin ödül sahibi müzisyenlere ve yapımcılarına yarar sağlayacağına, aynı zamanda onlara yeteneklerini sergileyebilecekleri uluslararası bir platform sağlayacağına inanıyoruz. Deutsche Welle'nin YouTube kanalına yüklenen Lüksemburg ve Wroclaw gala konserlerimizi izleyen 3 milyondan fazla kişiyle ICMA bugün dünya çapında bir izleyici kitlesine ulaşmış bulunuyor ve bu sayede ödüllü sanatçılarımızın inanılmaz derecede büyük bir uluslararası sahnenin birer parçası olmalarına olanak sağladık."


 
2024 ICMA Ödüllerinde Güher ve Süher Pekinel Piyano İkilisi Yaşam Boyu Başarı ve kemancı Renaud Capuçon Yılın Sanatçısı ödüllerinin sahipleri oldular. Aida Pascu Yılın Genç Sanatçısı, 15 yaşındaki kemancı Lana Zorjan ise Keşif ödüllerine değer görüldüler. Yılın Bestecisi Ödülünün sahibi Orazio Sciortino oldu. Bru Zane firması Yılın Kayıt Firması seçildi. ICMA-Classeek Ödülü gitarist Cassie Martin’e verildi. Bu yılın Özel Başarı Ödülleri, şef Sylvain Cambreling, #bruckner24 / The Complete Versions Edition setiyle Capriccio kayıt firması ve film yönetmeni Bruno Monsaingeon’a veriliyor. ICMA’nın her yıl en merakla beklenen ödül kategorileri olan Audio ve Video kategorilerinde ise 16 yapım ödüle layık görüldü.
 
ICMA Ödülü sahipleri ödüllerini 12 Nisan akşamı İspanya’nın València şehrindeki Palau de la Musica’da düzenlenecek geleneksel ödül töreninde teslim alacaklar. Aynı akşam, sanat ve müzik direktörü Alexander Liebreich yönetimindeki Orquesta de València’nın ev sahipliğinde, ödül sahiplerinden bazılarının katılımıyla Palau de la Musica görkemli bir gala konserine de sahne olacak.

Serhan Bali

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20