AL DENTE

Orhan Ahıskal: Ispanak a la Sarımsak

07.02.2024


Paylaş:

Malzemeler
Kişi başı 1 demet ıspanak 
Kişi başı 1 adet domates
Kişi başı 1 adet konserve ton balığı
Sarımsak
Sızma zeytinyağı
Tane mısır
Kabuksuz ayçiçeği ya da kabak çekirdeği
Beyaz ya da lor peyniri
Taze çilek
Nar ekşisi
 
Tarif
Ispanaklar büyük bir kabın içinde suya yatırarak birkaç kez durulanır, çamuru iyice temizledikten sonra süzülerek bir kaba alınır. Domatesler yıkanır, sarımsaklar ayıklanır. Ispanağın sapları arzu edilen yerden kesilir. Kesme tahtasının üzerinde mümkünse ahşap bir bıçakla istenen kalınlıkta doğranır. Domatesler de küpler halinde kesilerek ıspanakla beraber salata kâsesine konur.
 
Üzerine ton balığı, mısır, çekirdekler ve sızma zeytinyağı istenen miktarda eklenir. Ayıklanmış sarımsaklar bir miktar tuz ile birlikte havana koyulup, iyice dövüldükten sonra salataya ilave edilir.
 
Alternatif
Salatanızda sarımsak istemiyorsanız beyaz ya da lor peyniri, nar ekşisi ve hatta dilimlenmiş taze çilek de ekleyebilirsiniz. 
 
Tavsiye edilen müzik
Sarımsaklı seçenek için: İbrahim Tatlıses Mutlu Ol Yeter vb.
Sarımsaksız seçenek için: İzlenimci akım solo piyano eserleri



BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20