18.02.2024
Malzemeler
1¼ litre sebzeli bulyon
1 kök hindiba (ya da 250 gr yaprak)
250 gr tütsülenmiş uskumru fileto (ya da 450 gr taze uskumru)
125 lt krema
2 çorba kaşığı zeytinyağ
Tuz, karabiber
Tarif
Tencereye sebze suyu koyulur ve kaynatılır. Hindiba kökleri kesilerek bol suda iyice yıkadıktan sonra elle küçük parçalara ayrılır. Uskumru tütsülenmiş fileto değilse, derisi ve kılçıkları ayrılarak didiklenir.
Hindiba ve uskumru sebze çorbasına eklenerek 20 dakika pişirildikten sonra ezerek püre haline getirilir. Ardından mikserden geçirilir ve tekrar 15 dakika ağır ateşte kaynamaya bırakılır. (Gerekirse su ilavesi yapılabilir).
Son olarak çorbanın içine karabiber, tuz ve zeytinyağ ilave edilerek karıştırılır. Ateşten alınarak üzerine biraz krema koyulur. Uskumrulu hindiba çorbamız hazırdır, afiyet olsun!
Tavsiye edilen müzik
Hindiba dört mevsimde de yetişebilen bir bitki. Kışın da yenir, yazın da. Bu nedenle yemeğinize eşlik etmesi için Antonio Vivaldi’nin Dört Mevsimler eserini öneriyorum, çorbanızı içtiğiniz mevsime göre dört bölümden birini seçebilirsiniz.