HABER

MDTistanbul Mersin ve Ankara Turnesinde

03.04.2024


Paylaş:

Bir "Sanat ve Sürdürülebilirlik Buluşması” olan “Dans Adrenalin”, 4 Nisan 2024’te Mersin, 6 Nisan’da Ankara’da olacak.
 
İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu MDTistanbul, beş parçadan oluşan “Dans Adrenalin” adlı programıyla Mersin ve Ankara turnesine çıkıyor. Bu program, Yargıcı’nın desteğiyle döngüsel tasarım, sürdürülebilirlik ve ileri dönüşüm ilkelerine dikkat çekerken, aynı zamanda bu sezon prömiyeri yapılan koreografilerle Mersinli ve Ankaralı sanatseverlere farklı bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.
 
Programda; Koreli koreograf Dong Kyu Kim’in “Seni Görüyorum”, MDTistanbul sanatçılarından Alper Marangoz’un “Bahar” ve “Koz” adlı çalışmaları, yine topluluğun sanatçılarından Ferhat Güneş’in “RE-Side” adlı kısa filminin sahne uyarlaması olan “RESIDE/Düşler 3Kere Görülmeli” ve İhsan Rüstem’in “Anikka” adlı çalışması yer alıyor.


 
İlk parçanın müzik ve ses tasarımını Jiho Jang’ın, diğer parçaların ise Onur Seçki’nin yaptığı programda, ışık tasarımı Taner Aydın’a, dekor/kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz’a ait. 
Daha önce gerçekleştirdiği birçok sosyal sorumluluk projesiyle çevre ve iklim duyarlılığını vurgulayan Mdtistanbul, “Dans Adrenalin”e de bu hassasiyetle yaklaşıyor. 
 
Yargıcı, döngüsel tasarım, sürdürülebilirlik ve ileri dönüşüm ilkelerine dikkat çeken projede Koreli koreograf Dong Kyu Kim’in “Seni Görüyorum” adlı parçasına destek oldu. Bunun yanında, önceki sezonlarında kullanılmayan ürünlerini ve kumaşlarını MDTİstanbul ile buluşturarak, döngüsel tasarım disipliniyle “RESIDE/Düşler 3Kere Görülmeli” ve “Seni Görüyorum” adlı parçaların kostümlerinin hazırlanmasına da katkı sağladı. 


 
MDTistanbul ve Yargıcı’nın bu projesi, sürdürülebilirlik ve sanatın bir araya geldiği, değerli bir birliktelik olma özelliği taşıyor.

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20