AL DENTE

Sedef Erçetin Atala: Fransız Usulü İstiridye Mantarı

14.07.2024


Paylaş:

Malzemeler
300 gr istiridye mantar
50 gr tereyağ
3 adet taze soğan
1 diş sarımsak
Yeşil limon
Yarım su bardağı beyaz şarap
150 gr krema
 
Tarif
Taze soğan ve sarımsak tereyağ ile sotelenmeye başlanır, yeşil limonun yarısı ince ince doğranıp karıştırılır. Doğranmış mantarlar yavaş yavaş malzemenin içine konulur ve yarım su bardağı beyaz şarap ilave edilir. 30 dakika boyunca kısık ateşte pişirirken, süresinin sonuna doğru yarım kutu krema eklenerek biraz daha pişmesi sağlanır. Göz kararı olarak tuz ve karabiber eklenir.
 
Bu mantar tarifi isteğe bağlı olarak tercihen İtalyan makarnası veya kırmızı et ile servis edilebilir. Afiyet olsun!
 
Tavsiye edilen müzik
Marin Marais'nin La Sonnerie de Saint Genevieve du Mont de Paris adlı eserini dinlemenizi tavsiye ederim.


 

BENZER HABERLER


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20