19.08.2024
Malzemeler
2 adet kabak
1 avuç kavrulmamış kabuksuz badem
Zeytinyağı
150 gr taze krema
1'er adet yeşil, kırmızı ve sarı biber
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 kahve fincanı beyaz şarap
Biraz karabiber
Biraz esmer şeker
Tarif
Öncelikle uzun şekilde doğranan kabaklar tavada kızartılır ve tabağa zemin oluşturacak şekilde yerleştirilir. Jülyen şekilde doğranan tavuk göğsü az miktarda tuzla harmanladıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Renkleri değişmeye başladığında bir fincan şarap üzerinde gezdirilerek pişirmeye devam edilir. Tavukların çok fazla pişip sertleşmesine ve renk değiştirmemesine dikkat edilir.
Diğer taraftaki sos tavasına çiğ bademler koyulur, kısık ateşte hafif pembeleşince üzerine taze krema ilave edilir, kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edilir. İsteğe göre bir miktar karabiberle tatlandırılır.
Renkli biberler halka şeklinde doğranır ve fırçayla yağ sürülmüş tavada çevirerek pişirmeye başlanır. Üzerine bir miktar esmer şeker serperek hafif karamelize edilip, tercih edilen dirilikte ocaktan alınır.
Servise hazırlarken, tabağa zemin olarak yerleştirilen kabakların üzerine tavuklar yerleştirilip bademli krema sosu üzerine ilave edilir. Tabağın diğer tarafına ise tercih edilen dirilikteki renkli biberler yerleştirilir.
Tavsiye edilen müzik
Philip Glass her zaman ilk tercihlerimden biridir, The Hours filmi için hazırladığı çalışmasını ya da yaylı dörtlülerini tercih edebilirsiniz. Yemek sonunda sert içimli bir espresso ile kendimizi ödüllendirmeyi unutmayalım.