13.09.2024
Malzemeler
Tereyağı (Her güveç için bir tatlı kaşığı kadar)
Yeşil biber (Her güveç için bir adet)
Soğan (Üç güveç için bir adet)
Sarımsak (Her güveç için bir diş)
Ufak boy karides (Her güveç için 7-8 adet)
Domates (2-3 güveç için bir adet)
Domates salçası (Her güveç için bir tatlı kaşığı kadar)
Kaşar (Güveçlerin üstünü örtecek kadar kaşar)
Tuz (Hafifçe ve az miktarda serpiştirin zira kaşar eridikten sonra o da lezzet katacak)
Tarif
Fırın önceden 180 derecede ısıtılır. Karides hariç tüm malzemeler ince ince doğranır ve güveçlere taksim edilir. (Domatesin bolca olmasına dikkat edin çünkü suyunu salması mühim) Daha sonra güveçlere karidesler koyulur, üzerlerine tereyağı ve domates salçası eklenir ve fırına verilir. Ara ara kontrol edilir ve malzemelerin piştiğini görülünce (salınan su kaynamaya başlayacaktır) güveçlerin üstü kaşarla örtülür. Bir süre sonra kaşarlar eriyip kızardıktan sonra servis edilebilir.
Tavsiye edilen müzik
Fahrettin Çimenli gibi bir ustanın icra ettiği bir yaylı tanbur taksiminin ardından Münir Nurettin Selçuk’un okuduğu bir Dönülmez Akşamın Ufkundayız’ı dinlemenizi tavsiye ederim.