AL DENTE

Hakan Şensoy: Parmesan Soslu Kremalı Fener Kavurma à la Şensoy

16.10.2024


Paylaş:

Malzemeler
500 gr kuşbaşı doğranmış fener balığı
1 adet küçük boy soğan
1 diş sarımsak
200 gr parmesan peyniri
1 demet fesleğen
1tatlı kaşığı bal
125 gr krema
50 gr tereyağı
3/4 çay bardağı beyaz şarap
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Zencefil
 
Tarif
Tercihen derince bir tavada önceden dörde bölünmüş sarımsakla birlikte zeytinyağı kızdırılır. Sarımsaklar içinden alındıktan sonra doğranmış soğan yağa eklenir ve bir dakika kadar kavrulan soğanların üstüne bir tatlı kaşığı bal ilave edilip, karıştırılarak kavrulmaya devam edilir. (Çok önemli: Kuşbaşı doğranmış balık soğanlar pembeleşmeden konacak.) Balığın eklenmesinin ardından tuz ve karabiber ilavesi yapılacaktır. Fener balığı kavrulurken çok su salar. Bu nedenle 15-20 dakika boyunca çevirerek kavurma işlemi devam etmelidir. Balık saldığı suyun yarısını çekince beyaz şarap ilavesi yapılır. Üç dakika sonra bir çay kaşığı (silme) zencefil ve eklenen tuz miktarının yarısı kadar kimyon katılır. İki dakika sonra 50 gr tereyağı tavaya eklenir. Tereyağının eriyip karışıma teneffüs etmesinin ardından doğranmış bir demet fesleğen eklenir. İki dakika daha pişen karışıma 125 gr krema eklenir. Krema yemeğin içeriği ile renk değiştirir değiştirmez, mutfak robotunda çekilmiş 200 gr parmesan peyniri eklenir. İki dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alınır. Yaklaşık 5-7 dakika dinlenen yemek servise hazırdır.
 
Önemli not
Yemeği yaptığınız kişi ya da kişilere göre katacağınız sevgi oranını kendiniz belirleyiniz... Daima aynı lezzette olmasını istiyorsanız unutmayın sevgi oranı daima aynı olmalıdır.
 
Tavsiye edilen müzik
Sergey Prokofyev, Op. 61, Mısır Geceleri, Senfonik Suit
 

BENZER HABERLER


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20