11.11.2024
Malzemeler
3 bardak süt (450 ml)
2 paket krem şanti
15 adet petit beure bisküvi
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
3 adet limon
1 paket limonlu toz jöle
1/3 demet taze nane
Tarif
Önce bir kabın içinde bisküviler ufalanır, ardından taze naneler ince ince doğranır ve iki adet limonun kabukları rendelenir. Diğer bir kabın içinde ise krem şanti ve süt çırpılır. Ufalanan bisküviler, hindistan cevizi, limon kabuğu rendesi, limonlu toz jöle ve ince doğranmış taze naneler çırpılan krem şanti ile karıştırılır.
Kabukları rendelenmiş olan iki adet limon halka halka doğranır. Doğranan halkalar kelepçeli kalıbın kenarlarına dizilir. Kalıbın ortasına ise hazırlanan karışım konulur ve buzlukta 4-5 saat donması beklenir.
Bir adet limon ise küp şeklinde doğranır ve bir kaşık bal ile karıştırılır. Buzluktan çıkan parfenin üzerine servis öncesinde frambuaz reçeli ve bal ile karıştırılan limon küpleri konulur. Tüm malzemenin üzerine ise birkaç taze nane yaprağı eklenir. Afiyet olsun!
Tavsiye edilen müzik
Dmitri Şostakoviç’in Jazz Suite No. 2 Waltz’ini bu parfe eşliğinde dinlemenizi tavsiye ederim.