AL DENTE

İlyun Bürkev: Tahinli Kek

30.11.2024


Paylaş:

Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
3 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı pekmez
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu 
3 bardak un
Piştikten sonra üzeri için 1 bardak tahin ve toz şeker 
 
Tarif
Öncelikle yumurta ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz daha sonra sıvı yağı, sütü, tahin ve pekmezi ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak vanilya, kabartma tozu ve unu ekliyoruz, koyu kıvamlı akışkan karışımı, dikdörtgen bir fırın kabına döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz. Kekin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz.
 
Kekimiz piştikten sonra fırından alıp soğumasını bekliyoruz. Üzerine bir su bardağı tahin döküyor ve üzerine bolca şeker serpiyoruz. Tabii tarifin en önemli püf noktası her şeyde olduğu gibi sevgimizi katmak. Şimdiden afiyet olsun!
 
Tavsiye edilen müzik
Keki hazırlarken Sade’den Smooth OperatorIs it a CrimeKiss of LifeNo Ordinary LoveFlow gibi şarkıları dinlemek keyifli oluyor.

BENZER HABERLER


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20