14.01.2025
İş Sanat’ın kariyerlerinin başındaki müzisyenlere sahne deneyimi sunarak destek olmak amacıyla 2002’den beri düzenlediği Parlayan Yıldızlar konserleri yeni yılda da sürüyor. 27 Ocak 2025 akşamı İş Kuleleri Salonu’nda Yalçın Cherkashin (keman) ve Özgür Gözler (obua) birer resital verecek.
Konserde, Yalçın Cherkashin Poulenc’in Keman ve Piyano Sonatı’ndan bölümlerle Ravel’in rapsodik bestesi Tzigane’ı, Özgür Gözler ise F.Krommer’in Fa Majör Obua Konçertosu, E.Bozza’nın Fantaisie Italienne ve C.Saint-Saëns’ın Obua Sonatı eserlerinden parçalar seslendirecek. Ücretsiz olarak düzenlenen Parlayan Yıldızlar konserleri için Biletix’ten rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Yalçın Cherkashin
2007’de Rusya’da doğan, altı yaşında piyano ve 10 yaşında keman eğitimine başlayan Cherkashin, 2021’de MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı’nı kazandı. Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nde Hagai Shaham, Marc Danel, Tanja Becker-Bender ve Pelin Halkacı Akın’ın; Gümüşlük Akademi Festivali’nde Kristof Barati ve Erkin Onay’ın; İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali’nde Tedi Papavrami ve Andrej Bielow’un; İş Sanat’ta Timothy Chooi’nin, ayrıca Hande Küden, Valeriy Sokolov, Chavdar Parashkevov, Diego Masutti ve Rafael Munoz-Torrero’nun ustalık sınıflarına katıldı. Genç kemancı MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Doç. Sancar’ın keman sınıfında ve Doç. Nil Kocamangil’in oda müziği sınıfında eğitimini sürdürüyor.
Yalçın Cherkashin
Özgür Gözler
2008’de Mersin’de doğan, 2019’da Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Doç. David Tchumburidze’nin öğrencisi olarak obua eğitimine başlayan Gözler, birçok solo, oda müziği ve orkestra eşliğinde konserler verdi. 51. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Prof. Gregor Witt’in ustalık sınıfına katıldı. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın kadrosuna dâhil edildi. 9. Nouvelles Etoiles Uluslararası Müzik Yarışması’nda birinci olarak Paris’te orkestra eşliğinde solo konser verme şansı elde eden Gözler, AKOB 7. Ulusal Oda Müziği Yarışması’nda Mor Vita Quartet’le Mozart’ın Obua Dörtlüsü’nü seslendirerek birincilik, Viva Quartet’le Mozart’ın Sinfonia Concertante eserini seslendirerek ikincilik ödülüne layık görüldü. 2024’te Musik Festival Zeel am See Orkestrası’nın asil kadrosunda çalmaya hak kazanan Gözler, eğitimini Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda sürdürüyor.
Özgür Gözler
www.issanat.com.tr