15.05.2025
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu haftaki konserinde dinleyicilerini barok müziğin zarafet dolu dünyasına davet ediyor. Konserin konuk sanatçısı ise, blok flüt repertuvarının dünya çapındaki seçkin yorumcularından biri olarak kabul edilen Maurice Steger olacak. Steger, yalnızca solist olarak değil aynı zamanda orkestra şefi olarak da sahnede yer alarak bu özel geceye yön verecek.
Konserin teması “Venedik Bahçeleri” başlığını taşıyor. 17. ve 18. Yüzyıl İtalyan barok müziğinden seçkin eserlerin seslendirileceği bu programda, izleyiciler Antonio Vivaldi’nin etkileyici dünyası aracılığıyla Venedik’in renkli sokaklarına, zarif saraylarına ve büyüleyici bahçelerine hayali bir yolculuğa çıkacak.
Uluslararası kariyeri boyunca sahne karizması, teknik ustalığı ve müziğe olan tutkusu ile büyük beğeni toplayan Maurice Steger, barok dönemin unutulmuş eserlerini gün yüzüne çıkararak bu zengin repertuvarı günümüzle buluşturan öncü sanatçılardan biri olarak tanınıyor.
BBDSO, barok müziğin zarafetini ve tutkusunu paylaşmak üzere tüm sanatseverleri bu özel konsere davet ediyor.
15 Mayıs 2025, 20.00
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Merinos