HABER

BBDSO ile Atatürk'ü Anma Konseri

02.11.2025


Paylaş:

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma konserinde, klasik müziğin Avrupa ve Türk kültürü arasındaki zengin etkileşimini sahneye taşıyan özel bir konser programı sanatseverlerle buluşuyor. Şef ve solistliğini uluslararası alanda tanınan keman sanatçısı Önder Baloğlu’nun üstleneceği Atatürk’ü Anma Konseri, 6 Kasım 2025 Perşembe akşamı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda gerçekleşecek.
 

“Alla Turca” Üslubunun Estetik İzi
Konser, 17. ve 18. Yüzyıllarda Avrupa sanat ve sosyal yaşamında büyük bir merak uyandıran Doğu, özel olarak da Türk kültürü etkileşimlerine odaklanıyor. Mehter müziğinin güçlü ritmik karakterinin Avrupalı bestecilerin hayal dünyasında yarattığı “alla turca” üslubu, programın omurgasını oluşturuyor. Bu özel seçki, Avrupa ve Türk tarihi arasındaki kültürel alışverişin kalıcı mirasını dinleyiciye aktarmayı amaçlıyor.
 
Konserin şef ve solisti Önder Baloğlu, başkemancılık, orkestra yönetimi ve eğitmenliği tutkuyla birleştiren çok yönlü bir keman sanatçısıdır. Kurucusu ve sanat yönetmeni olduğu Les essences oda orkestrası başta olmak üzere, Württemberg Oda Orkestrası Heilbronn ve Duisburg Filarmoni Orkestrası gibi dünyanın önde gelen orkestralarıyla sahne almıştır.
 
6 Kasım 2025, 20.00
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Merinos
 

BENZER HABERLER


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20