10.07.2026

École Normale de Musique de Paris’de flüt öğretim görevlisi olarak görev yapan flüt sanatçısı Ece Selin Yüksel, 25 Haziran - 1 Temmuz 2026 tarihleri arasında Sofya, Bulgaristan’da düzenlenen Marcel Moyse Uluslararası Flüt Yarışması’nda birincilik ödülünün sahibi oldu.
Yeni Bulgar Üniversitesi tarafından, Sofya İtalya Büyükelçiliği, Sofya İtalyan Kültür Enstitüsü ve Sofia Music Weeks iş birliğiyle düzenlenen yarışma; Marcel ve Louis Moyse’nin flüt sanatına bıraktığı mirası yaşatmayı amaçlayan uluslararası platformlardan biri olarak öne çıkıyor. 2026 yılı jüri başkanlığını, Marcel Moyse’nin öğrencilerinden İngiliz flüt sanatçısı Susan Milan üstlenirken; jüri üyeleri Francesca Canali, Hans-Peter Drobisch, Nicole Esposito ve Luisa Sello’dan oluştu.
Türkiye’de flüt eğitimine Prof. Dr. Hakan Halit Turgay ile başlayan Yüksel’in bu başarısı, Türk flüt ekolünün uluslararası alandaki görünürlüğüne önemli bir katkı niteliği taşıyor. Sanatçı, 2025 yılında Hollanda Uluslararası Flüt Yarışması ve Cimarosa Uluslararası Müzik Yarışması’nda yarı finalist olarak da dikkat çekmişti.
Ece Selin Yüksel
Flüt sanatçısı Ece Selin Yüksel, Paris’teki École Normale de Musique de Paris’de flüt öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Fransa’daki eğitimci kimliğini École Prizma de Boulogne-Billancourt, Musique des Étoiles ve Académie Inter Musicale de Paris’te sürdüren Yüksel; kurucusu olduğu Paris Flute Studio aracılığıyla dünyanın farklı ülkelerinden flütistlere bireysel çevrim içi flüt eğitimleri ve sanat mentörlüğü sunmaktadır.
Konser kariyeri kapsamında Fransa’da Orchestre du Palais Royal bünyesinde flüt sanatçısı olarak görev yapan Yüksel, Almanya’da Baden-Baden Philharmonie eşliğinde solist olarak sahne almıştır. Ayrıca Türkiye’de çeşitli senfoni orkestraları ve oda orkestraları eşliğinde solist olarak konserler vermiştir.
Sorbonne Üniversitesi’ni bitiren Yüksel, flüt eğitimini Türkiye’de Prof. Dr. Hakan Halit Turgay, Paris’te ise Jean Ferrandis ve Vincent Lucas ile sürdürmüştür. Sanatçı ayrıca İstanbul Üniversitesi’nde sanatta yeterlik çalışmalarını sürdürmektedir.
Prof. Dr. Hakan Halit Turgay’ın bestelerinden oluşan Kapadokya adlı albümde flüt ve alto flüt sanatçısı olarak yer alan Yüksel’in bu kaydı 2025 yılında yayımlanmıştır.
Ece Selin Yüksel, Assos’ta düzenlenen Hakan Halit Turgay Flüt Yaz Okulu’nda flüt öğretmenliğinin yanı sıra programın eş yürütücüsü ve sanat yönetmeni olarak görev almaktadır.