HABER

Burak Özdemir, Musica Sequenza ile Berlin'in önde gelen çağdaş sanat ve performans mekânı RadialSystem V'te bir konser verecek

29.11.2012


Paylaş:

Türk fagot sanatçısı Burak Özdemir ve 2008 yılında Juilliard'da kurduğu dönem müziği topluluğu Musica Sequenza, 30 Kasım 2012 Cuma akşamı, Almanya çağdaş müzik sahnesinin önemli merkezlerinden RadialSystem V'te Vivaldi'nin Dört Mevsim eserinin yeni ve özgün bir yorumunu sunacak. 


RadialSystem V ve Borusan Kültür Sanat işbirliğiyle geçtiğimiz hafta Borusan Müzik Evi'nde gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören 'New Sounds of Berlin' gecesine paralel olarak düzenlenecek konserde barok tınılar, çağdaş elektronik ve caz doğaçlamalarıyla buluşacak.  

Konserde Musica Sequenza, dinleyenlere, Vivaldi'nin groove caza kayan yeni ve enerjik bir yönünü gösterecek. Dört Mevsim'in orijinalinde senfonik bir yapıda seslendirilen, kışın melankolisi, ilkbaharın özlemleri, yazık tutkuları ve sonbaharın hüznü bu kez fagot, yaylılar ve kontrbas ile seslendirilecek. Müzisyenler, Vivaldi'nin ölümsüz eserine, yazılışından neredeyse 300 yıl sonra günümüz insanının mevsim dönüşleriyle örtüşen ruh halini yansıtan bir yorum getirecekler. Burak Özdemir'in elektro-akustik eserlerinin de seslendirileceği konserde, DJ İpek İpekçioğlu'nun canlı elektronikleri ve Musica Sequanza'nın dönem müziğindeki ustalığı, dinleyenleri adeta görünmez bir perdeyle sarmalayacak.  

Burak Özdemir hakkında 

2008 yılında Borusan Kocabıyık Vakfı Bursu ile yüksek lisans öğrenimi için gittiği Juilliard'da bugün saygın bir barok müzik topluluğuna dönüşen Musica Sequenza'yı kuran Burak Özdemir, aralarında Juilliard Senfoni, Borusan İstanbul Filarmoni ve Berlin Oda Orkestrası'nın da bulunduğu saygın topluluklarla yurtiçi ve yurtdışında konserler verdi. Özdemir, solo kariyerinin yanı sıra Andreas Scholl, Jordi Savall ve Fazıl Say gibi isimlerle yaptığı oda müziği çalışmalarıyla da dikkat çekti. Yakın dönemde aldığı ödüller arasında Hindemith Vakfı Ödülü, Juilliard Konçerto Yarışması Ödülü ve İstanbul Caz Festivali Genç Yetenek Ödülü de bulunuyor. Yorumculuğunun yanı sıra tutkulu bir elektro-akustik bestecisi olan Özdemir, akustik topluluklar, canlı elektronikler, interaktif bilgisayarlar, çeşitli medya, dans, sahne ve film çalışmaları için besteler yapıyor.  


BURAK ÖZDEMİR & MUSICA SEQUENZA 
Vivaldi: The New Four Seasons  

30 Kasım 2012, Cuma 
Saat: 20.00 RadialSystem V, Berlin   

Burak Özdemir yöneten, fagot ve klavye 
Daniela Gubatz keman 
Vera Kardos keman 
Susanna Juliana Nitsch keman 
Mark Schimmelmann keman 
Chang-Yun Yoo viyola 
Linda Mancheva çello   
Mirjam Wittulski kontrbas 
Matthew Jones barok lavta, barok gitar      
Marianna Henriksson klavsen, org     
İpek İpekçioğlu canlı elektronikler ve DJ      

Konserin biletleri için:

YORUMLAR


Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20