HABER

BİFO ve Giovanni Sollima Halk Masallarını anlatıyor

07.01.2013


Paylaş:

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), şubat ayı konserlerinin ilkinde günümüzün önde gelen çellist ve bestecilerinden Giovanni Sollima ile bir araya geliyor. 


'Sollima ile Halk Masalları' adlı konserde, Gürer Aykal yönetimindeki BİFO, sanatçının kendi bestesi olan 'Viyolonsel ve Orkestra için Halk Masalları' adlı yapıtın Türkiye prömiyerini gerçekleştirilecek, ardından geç romantik dönem bestecisi Antonín Dvořák'ın 7. Senfoni'sini seslendirilecek. 

Yeni yılda konserlerine hız kesmeden devam eden BİFO, 6 Şubat 2013 Çarşamba günü, onursal şefi Gürer Aykal'ın yönetiminde, engin repertuvarı ve ses getiren besteleri ile tanınan İtalyan viyolonsel sanatçısı Giovanni Sollima'nın 'Viyolonsel ve Orkestra için Halk Masalları' adlı bestesinin Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek. Konser, geç romantik dönemin önde gelen bestecilerinden Antonín Dvořák'ın 7. Senfoni'si ile sona erecek. Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek konser 20.00'de başlayacak.  

Cazdan etnik müziğe: Giovanni Sollima 

Müzik otoriteleri tarafından minimalist hatta post-minimalist olarak tanımlanan İtalyan besteci ve çellist Giovanni Sollima, bestelerinde cazdan rock müziğe hatta Akdeniz etnik müziğine kadar pek çok müzik türünden esintiler barındırıyor. Kariyerine çellist olarak başlayan, Sollima, Yo-Yo Ma'dan Martha Argerich'e ve geçtiğimiz ay BİFO ile muhteşem bir konser veren Katia ve Marielle Labèque'e pek çok virtüözle çalıştı. Sayısız çalışmada ve bestede imzası olan Sollima'nın ayrıca Amerikan şair ve müzisyen Patti Smith ile beraber pek çok çalışması ve konser performansı bulunuyor.  

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) konserlerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından temin edilebilir. 


BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI 
'SOLLIMA İLE HALK MASALLARI' 

Gürer Aykal şef 
Giovanni Sollima viyolonsel 
Tarih: 6 Şubat 2013, Çarşamba  
Saat: 20.00 
Yer: Caddebostan Kültür Merkezi  

Program 

Sollima: Viyolonsel ve Orkestra için Halk Masalları (Türkiye Prömiyeri) 

Dvořák: 7. Senfoni, Re minör, Op. 70  


YORUMLAR


Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20