HABER

İstanbul'da bu akşam hangi konsere gitsek?

31.01.2013


Paylaş:

İstanbullu klasik müzikseverler 1 Şubat Cuma akşamı konserlerden konser beğenecekler! İş Sanat, biletleri günler öncesinden tükenmiş bulunan konserde, ülkemizde de çok sayıda hayrana sahip olan dünyaca ünlü kemancı Janine Jansen'i ağırlayacak. Jansen, yine Türkiye'de çok beğenilen toplulukların başında gelen Academy of St. Martin in the Fields'ı, Mozart ve Bartok'un eserlerinden oluşan bu konserde hem topluluğu yönetecek hem de Mozart'ın 5 ve 2 numaralı keman konçertolarını solist olarak seslendirecek. 


Yine günümüz kemancıları arasında saygın bir yere sahip olan Massimo Quarta, Jurjen Hempel yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Prokofiev'in 1. Keman Konçertosu'nu çalacak. CKM'de yapılacak olan konserin diğer büyük eseri Schumann'ın 2. Senfoni'si. 

1 Şubat akşamının en önemli anları aslında ne İş Sanat'ta ne de CKM'de yaşanacak. Tarihi bir icraya şahitlik etmek isteyenler, bana kalırsa yollarını o akşam CRR Konser Salonu'na düşürmeliler. CRR Konser Salonu'nda verilecek olan, duyurusunu daha önce de portalımızdan yaptığımız konserde Hasan Tura CRR Senfoni Orkestrası'nı Cemal Reşid Rey'in Güneşli Manzaralar adlı eserinde yönetecek. Rey'in eseri ilk kez eksiksiz olarak icra edilecek. 

Bu konserde ayrıca Hasan Tura'nın babası olan ünlü bestecimiz Yalçın Tura'nın 2. Senfoni'si ve Rahmaninov'un 3. Piyano Konçertosu da seslendirilecek. Konserin solisti, genç yaşına rağmen etkileyici yorumlarıyla şimdiden öne çıkan piyanist Özgür Ünaldı.

Serhan Bali

YORUMLAR


Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20