HABER

Müzik eğitiminde 3 yeni kitap

04.02.2013


Paylaş:

Müzik eğitimi camiamız 3 yeni kitaba kavuştu. Yılların keman hocası Hazar Alapınar'ın, ''Keman için Teknik Çalışmalar'' adını verdiği etüt kitabını Süleyman Tarman'ın sahibi olduğu Müzik Eğitimi Yayınları piyasaya çıkardı. Alapınar'ın 39 yıllık deneyimi ve kemanla 1948 yılında başlayan tanışıklığının ürünü olan kitapta birinci pozisyondan başlanarak ileri pozisyonlara kadar çıkan egzersizler ve aynı egzersizlerin değişik kalıplara uygulanmış halleri bulunabiliyor.  


Alapınar'ın ''Keman için Teknik Çalışmalar'' kitabı, çift sesli egzersizleri, 2-3-4 oktavlık gam ve arpej çalışmaları ile 36 çeşit yay tekniğini kapsıyor. 

Literatüre kazandırılan diğer iki çalışma kitabı ise piyano eğitimcisi Betül Esra Gülsoy'un imzasını taşıyor. ''Gençler için Piyano Parçaları 1'' (Dağıtım: Evrensel Müzikevi) ve ''Gençler için Piyano Parçaları 2'' (Müzik Eğitimi Yayınları) adlı kitaplarda gençlerin piyano eğitimine katkı sağlayacağı düşünülen özgün eserlere yer verilmiş. 

Kitapta yer alan parçalardan bazıları 4 el için bestelenmiş. Gülsoy'un bestelerinin tamamının, hem motifleri hem de cümle yapıları ile doğayı ve doğadaki öğeleri yansıttığı ve duyguları bu yolla betimlemeye çalıştığının altı çizilmiş.

YORUMLAR


Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20