HABER

Etsuko Miyakoda ve Atilla Aldemir

08.05.2013


Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat, müzikseverleri müziğin uluslararası düzeyde önemli isimleriyle buluşturmaya devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi'nin 9 Mayıs 2013 tarihinde düzenleyeceği konserde piyanist Etsuko Miyakoda ve viyolonist Atilla Aldemir zengin bir program sunacaklar.  


Konser, Fransız bestecisi César Franck'ın "Allegretto ben moderato", "Allegro", "Ben moderato: Recitative-Fantasia", "Allegretto poco mosso" sonatları ile başlayarak zenginleşecek.  

Japonya‘nın Osaka şehrinde doğan ve piyano çalışmalarına 6 yaşında başlayan Etsuko Miyakoda, daha sonra Kyoto'da Doshisha Women's College of Liberal Arts Üniversitesi'nden mezun oldu. Bir süre Osaka‘da piyano dersleri veren Miyakoda, daha sonra piyano ve oda müziği eğitimi almak üzere Viyana Müzik Üniversitesi'ne kabul edildi. Prof. Eduard Mrazek ve Georg Ebert'in öğrencisi olduğu bu okuldan konser piyanistliği diploması ile mezun oldu. Daha sonra Avusturya Lower Müzik Okulu'nda piyano dersleri veren sanatçı, 1992 yılında Viyana Müzik Üniversite'sinde piyano dersleri vermeye başladı. Japonya ve Avusturya'da birçok sanatçıyla birlikte konserler veren Miyakoda, Türkiye'deki ilk konserini yine aynı program ile geçtiğimiz Mart ayında İstanbul'da Atilla Aldemir ile verdi. Miyakoda 2001 yılından bu yana Avusturya'da gerçekleşen Uluslararası Johannes Brahms Yarışması'nın resmi korrepetitörlüğünü yapıyor.  

Atilla Aldemir ise keman ve viyola alanında kazandığı birçok uluslararası ödülle ismini duyurdu. Sanatçı 2011 Donizetti Müzik Ödülleri Yarışmasında 'Yılın En İyi Yaylı Çalgılar Yorumcusu' seçildi. Aldemir için Ayla Erduran' 'Atilla sıradışı bir yetenek. Çalışındaki virtüöziteyi tutku, zerafet ve içten müzikalitesiyle bütünleştirebilen ender bir sanatçı' yorumunda bulundu. Camerata Salzburg, Orchestre National de Bordeaux, Orchestre National de Montpellier, Viyana Filarmonia, Viyana Oda Senfoni, Zagreb Filarmoni, Berlin Senfoni, Borusan Filarmoni, Bilkent Senfoni gibi orkestrala rve Türkiye'deki tüm Devlet Senfoni Orkestraları ile çalan; Rengim Gökmen, Gürer Aykal, Sascha Göztl ve Lawrence Foster gibi şeflerle performans gösteren Aldemir, 2011 yılında Donizetti Müzik Ödülleri tarafından 'Yılın En İyi Yaylı Çalgılar Yorumcusu' seçildi. Sanatçı konserlerinde 1840 yapımı J.B.Vuillaume keman ve 1560 yapımı Zanetto Peregrino viyola kullanıyor.     

Yer: Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat  
Tarih: 9 Mayıs 2013, Perşembe  
Saat: 20.00     

Program 

Atilla Aldemir, keman, yiyola  
Etsuko Miyakoda, piyano  

Cesar Franck (1822-1890) 
Sonat piyano ve keman için (viyola düzenlemesiyle) FWV 8, La Majör 
Allegretto ben moderato 
Allegro 
Ben moderato: Recitative-Fantasia 
Allegretto poco mosso  

ARA  

Henri Vieuxtemps (1820-1881)​ 
Elegie, viyola ve piyano için do minor, op.30  

Johannes Brahms (1833-1897) ​ Scherzo, piyano ve viyola için, do minör   
Pablo de Sarasate (1844-1908) ​ Zigeunerweisen, op. 20, No. 1

YORUMLAR


Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20