HABER

Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı TÜSAK hakkında ilk kez Bilgi'de konuşacak!

24.01.2014


Paylaş:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi (KPY) ve British Council, 'Sanat Yönetiminde Yeni Arayışlar: Sanat Konseyi Modeli' başlığı ile, devletin sanat sektörünü destekleme doğrultusundaki politikalarının günümüzde karşılaştığı yeni sorunsallar ve sanat yönetimine ilişkin yeni yaklaşımlarını ele alan bir konferans düzenliyor.


Konferans sanatın desteklenmesi ve yönetiminde bir çok ülkede uygulanan ‘Sanat Konseyi' modelini irdeleyecek. İngiltere, kamu finansmanlı özerk bir Sanat Konseyi yapılanması ile bu konuda önemli bir deneyime sahip. Nitekim, bugün Türkiye'de tartışmakta olduğumuz Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geliştirilen Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) teklifinin de esin kaynaklarından birisinin İngiltere Sanat Konseyi modeli olduğunu görüyoruz. Bu konferans, İngiltere Sanat Konseyi örneğinden ortaya çıkan sonuçlar ve başlıklar göz önünde tutularak TÜSAK yasa tasarısının kültür sanat paydaşları tarafından tartışılması, söz konusu taslağın sorunları ve olumlu yönleriyle ele alınması ve önerilerin paylaşılması açısından önemli bir katkı sağlamayı hedeflemekte.


'Sanat Yönetiminde Yeni Arayışlar: Sanat Konseyi Modeli' başlıklı konferans iki panelden oluşacak. Birinci panelde İngiltere Sanat Konseyi modeli ele alınacak. İkinci panelde, Türkiye Sanat Kurumu yasa tasarısı değerlendirilecek. Konuşmacılar, Sanat Konseyi modelinin, tüm çeşitliliği ile sanat üretiminin ve sanata katılımın artması, ülkenin her yerinde sanatsal hayatın zenginleşmesi ve sanat kurumlarının devamlılıklarının sağlanması arayışlarına nasıl yanıtlar vermeye çalıştığını değerlendirecekler.


İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü'nde 30 Ocak 2014 tarihinde gerçekleşecek olan konferansımızda sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü, E1- 301

Tarih : 30 Ocak 2014

Saat : 14.00-18.30



PROGRAM


14:00 – AÇILIŞ

 


Emre Gönen İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Yardımcısı



Doç Dr. Asu Aksoy İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi Müdürü

Margaret Jack British Council Türkiye Ülke Direktörü

Nihat Gül T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı

 


14:30 – I. Oturum İngiltere Sanat Konseyi Modeli


Moderatörler:


Vasıf Kortun (SALT Araştırma ve Programlar Direktörü)

Görgün Taner (İKSV Genel Müdürü)


 

Konuşmacılar: 

Emma Stenning - Bristol Old Vic Yönetici Direktör ve Ortak İcra Kurulu Başkanı, İngiltere Sanat Konseyi Tiyatro Programı Eski Direktörü


Christopher Gordon - English Regional Arts Boards Başkanı ve International Journal of Cultural Policy Yayın Kurulu Üyesi

 

 15:10 Soru- Cevap

 

15:30 - Kahve Molası

 


16:00 – II. Oturum Türkiye'de Sanat Yönetiminde Yeni Arayışlar


Moderatörler:


Vasıf Kortun (SALT Araştırma ve Programlar Direktörü)

Görgün Taner (İKSV Genel Müdürü) 


Konuşmacılar


Serhan Ada, Doç.Dr. İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi

Nilgün Çelebi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı

Cem Erciyes Gazeteci


 17:30 Soru-Cevap

 

18:15 Kapanış Değerlendirmesi


18:30 Kapanış

 

 


Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20