HABER

Orchestra'Sion Solistleri: Mendelssohn Gecesi

28.01.2015


Paylaş:

2008 yılından bu yana Orçun Orçunsel'in sanat yönetmenliğinde ve şefliğinde faaliyet gösteren Orchestra'Sion, bu kez bir oda müziği dinletisi ile seyirciyle buluşuyor. Piyanist olarak, son birkaç yıldır tek besteciye ait tematik resitaller veren Orçunsel, daha önce gerçekleştirdiği Brahms, Chopin resitallerine ve Şubat Ayı'nda Goldberg Çeşitlemelerini seslendireceği Bach gecesine, Mendelssohn'un piyano ve oda müziği eserlerinden oluşan bir konser ekliyor. 

Tüm Dünya'da Notre Dame de Sion okullarının kuruluş yıldönümü olarak kutlanan 20 Ocak, saat 19.30'da gerçekleştirilecek Mendelssohn gecesinde; ilk yarı piyanoda Orçun Orçunsel, bestecinin, piyano uyarlamasını Rachmaninoff'un yapmış olduğu Bir Yaz Dönümü Gecesi Düşü süitinden "Scherzo" bölümünü, en seçkin sözsüz şarkılarını ve op.17 Rondo Capriccioso'sunu seslendirecek. İkinci yarıda ise Rüstem Mustafa (Keman) ve Çağlayan Çetin (Viyolonsel)'in katılımıyla önce çello ve piyano için konser çeşitlemeleri daha sonra da re minör 1 numaralı trio yer alıyor. 

Konserlerini ücretsiz, halka açık gerçekleştiren Orchestra'Sion, ilk kez bu konserini bilet satışı gerçekleştirecek ve toplanan gelir, mülteci çocuklara yardım amaçlı kullanılacak. Biletler 20 TL karşılığında konser grişinde kapıdan temin edilebilir.

YORUMLAR


Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20