HABER

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Konseri

14.05.2015


Paylaş:

Bilkent Senfoni Orkestrası’nın "Hepimiz Genciz" başlıklı konseri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na yönelik olarak 16 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Burak Tüzün yönetimindeki konserin ilk yarısının solisti İtalyan kontrbas sanatçısı EnricoFagone. Sanatçı BSO ile Bottesini'nin “Si minör 2. Kontrbas Konçertosu” ile Astor Piazzolla’nın ünlü tangoları “Oblivion” ve “Libertango”yu seslendirecek.
 
BSO’nun ikinci yarıdaki solistleri, Bilkent Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerinde okuyan amatör müzisyen öğrenciler. Altı aydır aralıksız çalışan genç solistler BSO ile ünlü Broadway müzikallerinden sevilen bölümleri sunacaklar. Nusret İspir’in yönetmenliğinde Tiyatro Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin, sahne yönetmenliğini Jason Hale, müzikal yönetmenliğini Başak Zengin Kayabınar üstlendi. Kostüm tasarımı İnci Kangal, koreografi Deniz Atlı, piyano eşliği Hazal Evruk tarafından gerçekleştiriliyor.
 
Konserde Bilkent Üniversitesi’nin şu öğrencileri solist olacak:

Yüksel Çınar Atilla (Makine Mühendisliği), Altay Baysal (İktisat, Mezun), Berk Cem Göksel (MSSF Tiyatro), Muhammed Can Yaşar (İşletme), Onur Yıldız (İşletme, Mezun), Ece Serpici (Mütercim - Tercümanlık), Beril Kilimcioğlu (Endüstri Mühendisliği), İlkin Alpay (MSSF Opera, Mezun), Doğa Bilici (MSSF Opera), Özge Erdem (MSSF Keman, Mezun), İlayda Erenler (MSSF Opera), Merve Köşker (MSSF Viyola, Mezun), Pelin Şahin (MSSF Tiyatro).
 
Konser programında Grease, You’re the one that I want; West Side Story, Tonight; Rent, Seasons of Love; Once, Leave; Cats, Memory; Les Miserables, One Day More bölümleri yer alıyor.
 
16 Mayıs Cumartesi günü Bilkent Konser Salonu'nda gerçekleşecek “Hepimiz Genciz” konseri saat 20.00’de başlayacak. Konser biletleri; www.mybilet.com adresinden temin edilebilir. Konserden bir saat önce Tunus Caddesi ve Milli Kütüphane’den hareket eden ücretsiz servisler izleyicileri Bilkent Konser Salonu’na ulaştıracaktır.
 
Bilkent Konser Salonu Gişesi Tel: 290 1775       www.bso.bilkent.edu.tr
 
 
 
Burak Tüzün, şef
1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nı Prof. Server Ganiev’in keman sınıfından mezun olarak bitiren sanatçı, Sami Hatipoğlu ile armoni, Alfred Michourine ile şeflik çalıştı. 1996-2002 yılları arasında Devlet tarafından gönderildiği Moskova Tchaikovsky Devlet Konservatuvarı Opera ve Senfoni Şefliği Bölümünde Rusya Devlet Sanatçısı Prof. Leonid Nikolaev’in sınıfından lisansüstü derecelerini aldı. Rusya Devlet Sanatçısı, besteci Prof. Yuri Butsko ile teori çalıştı. Şeflik alanındaki çalışmalarının yanı sıra 2002 yılında aynı okulun Müzikoloji Bölümünde, Prof. Margarita Karatigina’nın yönetiminde bilimsel doktora çalışmalarını tamamladı. Bu süreçte Eczacıbaşı Kültür ve Sanat Vakfı tarafından da desteklendi. 2004-11 yılları arasında kuruluşunu gerçekleştirdiği Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın Şefliğini ve Genel Müzik Yönetmenliğini yaptı. Verdiği konserler, gerçekleştirdiği projeler, yaptığı kayıtlar ve yeni repertuvar icraları ile olumlu eleştiriler alan Tüzün, ulusal nitelikli ödüller aldı. 2010 yılında doçent unvanı alan sanatçının akademik alanda çalışmaları; makaleleri, konferansları, orkestra şefliği ve tamamlayıcı disiplinleri ile ilgili bir kısmı yayınlanmış dizi kitapları bulunmaktadır. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı Öğretim Üyesi olan sanatçı, yurtiçi ve dışında sanatsal ve akademik çalışmalarını sürdürmektedir.
 
Enrico Fagone, kontrbas
"Enrico Fagone, Giovanni Bottesini’nin inanılmaz zor yapıtlarıyla hiç tereddüt etmeden başa çıkabiliyor, kontrbasın gövdesinde parmaklarının sergilediği çeviklik sayesinde Si minör konçertonun müthiş zorluklarının üstesinden rahatça geliyor." The Strad

1979 doğumlu İtalyan kontrbas sanatçısı Enrico Fagone, çocukluğundan beri önemli ulusal ve uluslararası kontrbas yarışmalarında ödüller kazanmıştır. İtalya, Piacenza’daki Giuseppe Nicolini Konservatuvarı’nda Leonardo Colonna ile çalışmış ve şeref derecesiyle mezun olmuştur. Sanatçı, çalışmalarını Franco Petracchi ve Klaus Stoll gibi dünya çapında tanınan ustalarla sürdürmüştür.

Oda müziğinin en önemli festivallerinde performans sergileyen Fagone, Martha Argerich, Mischa Maisky, Vadim Repin, Boris Belkin, Michael Dalberto, Quartetto Modigliani, Lyda Chen, Dora Schwarzberg, Nestor Marconi, Fernando Suarez-Paz (Piazzolla beşlisinin kemancısı) gibi isimlerle ortak çalışmalar yapmıştır. Fagone’nin, EMI, Deutsche Grammophon, Warner (Hayvanlar Karnavalı – Martha Argerich ve arkadaşlarıyla birlikte, Saint Saens oda müziği uyarlaması) ve Stradivarius (Bottesini duets) etiketleriyle yayımlanan albümleri, büyük beğeni kazanmıştır.

Büyük saygı duyulan tutkulu bir kontrbas sanatçısı olarak, tüm dünyadan solo konserler için davet alan Fagone, İngiltere’nin National Youth Strings, İtalya’nın I Cameristi del Maggio Musicale Fiorentino, yine İtalya’nın Orchestra di Padova e del Veneto, İsviçre’nin Orchestra della Svizzera Italiana, Arjantin’in Rosario Oda Orkestrası, Paraguay’ın Ulusal Orkestrası, İtalya’nın I Musici di Parma ve Italian Ensemble – Teatro Bellini of Catania orkestraları, Birleşik Devletlerin Napa Valley Senfoni ve Dallas Senfoni orkestraları ve Leopoldinum Oda Orkestrası gibi orkestralar eşliğinde sahneye çıkmıştır.

Aralarında Luis Bacalov (Postacı filmiyle Oskar Ödülüne layık görülmüştür), Teppo Hauta-aho, Jorge Bosso, Raffaele Bellafronte, Lamberto Curtoni ve Leonardo Presicci’nin bulunduğu pek çok sanatçı, Enrico Fagone’ye için parçalar besteler yapmıştır.

Fagone, Orchestra della Svizzera’nın baş kontrbasçısıdır ve Filarmonica della Scala di Milano, Luzerner Sinfonieorchester, Festival Strings Lucerne, Sinfonica Nazionale della RAI, Academia Nazionale di Santa Cecilia, Teatro dell’Opera di Roma, Solisti Veneti, Tokyo NHK Orkestrası gibi orkestralarla ve Lorin Mazeel, Riccardo Muti, Claudio Abbado, Myun-Whun Chung, Alain Lombard, Vladimir Ashkenazy gibi şeflerle çalışmıştır.

Enrico Fagone, İsviçre, Lugano’daki Conservatorio della Svizzera Italiana’da öğretim görevlisidir ve New York Juilliard School, Manhattan School of Music, Londra’daki Royal College of Music, Buenos Aires’teki IUNA, Royal Danish Academy, Tokyo’daki Toho Gakuen, Paris Conservatoire superieur gibi dünya çapındaki önemli üniversitelerde dersler ve ustalık sınıfları vermektedir.

Enrico Fagone 2010 yılından beri Martha Argerich Presents Projesinin dünya elçisidir ve 2015’te Giovanni Bottesini Uluslararası Kontrbas Yarışmasının Sanat Direktörlüğünü üstlenmiştir.

Fagone’nin çaldığı kontrbas, İtalyan sanatçı Luthier Peitro Pallota (1780) ve saygın Gasparo da Salo’ya (1590) aittir. 

YORUMLAR


Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20