15.08.2015

Londra Senfoni Orkestrası viyola grup şefi Edward Vanderspar, 300 bin pound değerindeki viyolasını trende unuttu. Viyolanın bir görevli tarafından alındığı ortaya çıkınca olaylar zinciri mahkemeye kadar uzandı
Londra Senfoni Orkestrası viyola grup şefi Edward Vanderspar, bir orkestra kaydının ardından geri dönmek için bindiği trende, 16. yy'dan kalma 300 bin pound (1 milyon 330 bin 710 TL) değerindeki viyolasını dalgınlıkla bırakıp gitti. Trenin kapıları kapanır kapanmaz yaptığı hatanın farkın varan müzisyen hemen polisle irtibata geçti.
Yılan hikayesine dönen duruşma
Kamera kayıtlarını inceleyen ekipler tren görevlisi Stephen Tillyer'in viyolayı ve bir öğrencinin sırt çantasını aldığını saptadı. Olaydan iki gün sonra gözaltına alınan görevli mahkeme heyetinin karşısına çıktı. Mahkemede suçlamaları reddeden Tillyer jüriye karşı yaptığı savunmada, kemanı ve sırt çantasını sahiplerine geri vermek amacıyla aldığını ifade etti.
![]() |
| LSO Viyola grup şefi Edward Vanderspar (solda) |