HABER

Orkestra PrusArt & İstanbul Avrupa Korosu

23.10.2015


Paylaş:

İstanbul Avrupa Korosu'nun BBDSO Sanatçıları tarafından kurulan Orkestra Prusart'la birlikte şef Cemi'i Can Deliorman, koro şefi Burak Onur Erdem yönetiminde vereceği konserde soprano Angela Ahıskal, etnik solist Canan Özgür ve neyzen Ferhat Özden sahne alacak.

 

Daha önce Haydn, Vivaldi, Rossini, Pergolesi, Poulenc gibi önemli besteciler tarafından da müziğe aktarılan 13. yüzyıl klasik şiiri Stabat Mater 2008 yılında Galli besteci Karl Jenkins tarafından bestelenmiş. Geleneksel klasik batı müziğini darbuka, ney gibi doğu çalgıları ve vokallerle bir araya getirmesi ile Aramice, Arapça, Yunanca, Latince ve İngilizce gibi farklı dilleri içinde barındırması eserin en dikkat çekici özelliklerinden. Orijinal metinde olmayan altı adet bölüm eklenmiştir; Ave Verum, And the Mother did weep, Lament, Incantation, Are you lost out in darkness ve Now my life is only weeping. And the mother did weep bölümü aynı anda İngilizce, Latince, Yunanca, Aramice ve İbranice olarak söylenen bir satırdan oluşur, Are you lost out in darkness bölümü dünyanın en eski yazılı hikayesi Gılgamış Destanı’ndan metinleri içerir, Now my life is only weeping'in sözleri ise Mevlana Celaleddin Rumi’ye ait.

 

Müzik doktorasına sahip olan Jenkins, Royal Academy of Music dahil olmak üzere beş ayrı üniversite ve konservatuvarda akademik üyeliklere, Fahri Doktor ve Profesör ünvanlarına sahip ve eserleri dünyada en çok icra edilen yaşayan bestecilerden biri olarak tanınıyor.

 

 

Tarih: 24 Ekim 2015 Cumartesi, 20.00

Yer: Boğaziçi Üniversitesi, Uçaksavar Kampüsü, Garanti Kültür Merkezi

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20