21.01.2016
Pera Müzesi, Ocak – Mayıs 2016 dönemine yeni bir klasik müzik konser serisi ile başlıyor. Müzik yazarı Aydın Büke’nin sanat yönetmenliğinde düzenlenen ve farklı disiplinlerden de beslenen “Klasik Cumartesi” serisinin ikinci konseri 30 Ocak Cumartesi günü saat 17:00’da gerçekleşiyor.
27 Ocak 2016 günü tüm dünya Mozart’ın 260. doğum gününü kutlayacak. Bu nedenle, Klasik Cumartesi’nin Ocak ayındaki etkinliği Mozart’a ayrıldı.
Yıllardır Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın başkemancısı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda keman öğretim üyesi, solist ve oda müziği sanatçısı olarak çok başarılı bir kariyere imza atan Pelin Halkacı Akın, oda müziği çalışmalarını dünyaca ünlü müzisyenlerle verdiği konserlerle devam ettiren genç kuşağın önemli piyanistlerinden İris Şentürker ile birlikte, Mozart’ın üç farklı döneminde bestelediği keman-piyano sonatlarından örnekler seslendirecek.
Pelin Halkacı Akın ve İris Şentürker, Lila Müzik’ten çıkan “Yüzyıl Dönümüne Yolculuk” başlıklı CD’lerinde sergiledikleri kusursuz uyumla dikkatleri üzerine çekiyor.
Pelin Halkacı Akın (Keman)
İris Şentürker (Piyano)
W.A. Mozart:
KV 7, Re Majör Keman Sonatı
KV 304, Mi minör Keman Sonatı
KV 454, Si bemol Majör Keman Sonatı
Ocak – Mayıs 2016 dönemi boyunca devam edecek olan ve çalgıların yapım sürecinden, tablolardan ilhamla yapılan bestelere kadar birçok farklı temaya değinen “Klasik Cumartesi” konserleri Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu sergisi “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar”ın yer aldığı katta gerçekleştirilecek.
20 TL olan biletler sadece Biletix’ten temin edilebilir.