HABER

Rus romantizminin çarpıcı yapıtları

08.01.2017


Paylaş:

BBDSO, 12 Ocak 2017 akşamı gerçekleşecek konserinde, Rus romantizminin temsilcilerinden Sergei Rahmaninov’un Shine adlı filme de konu olan 3. Piyano konçertosu ile , Igor Stravinsky'nin Ateş Kuşu Senfonik Süiti adlı eserini seslendirecek.
 

Ünlü İtalyan orkestra şefi Antonio Pirolli’nin yöneteceği konserde, ülkemizin öndegelen piyanistlerinden Gökhan Aybulus, solist olarak yer alıyor. Moskova Çaykovski Konservatuvarı mezunu olan Aybulus, Rusya’da aldığı ödüllerle de, günümüzde Rus müziği üzerine aranan yorumculardan. 
 

1909 yılında 3. Piyano konçertosunu tamamlayan Rahmaninov, bu eserini Polonya asıllı piyanist Josef Hofman için bestelemiştir. Eserin ilk seslendirilişi 1909 aralık ayında Walter Damrosch yönetimindeki New York Senfoni Orkestrası eşliğinde besteci solistliğinde gerçekleştirilmiştir. Son derece karmaşık yapıda ve teknik güçlüklerle dolu olan 3. Piyano konçertosu, piyano repertuarında bir başyapıt olarak yükselir. Konçerto, 1996 yılında beyaz perdede gösterime giren, ünlü aktör Geoffrey Rush’ın başrolde oynadığı, yönetmenliğini Scott Hicks’in yaptığı, ünlü piyanist Davit Helfgott’ın hayatını anlatan Shine adlı filmin de konusu olmuş, konusuyla bütünleşik müziği tüm izleyenleri büyülemişti.


Stravinsky’nin Ruslara has romantik duygusallık, kendine özgü Slav ritmi ve Fransız besteci Debussy’i anımsatan izlenimci renklerle ustaca işlediği Ateş kuşu senfonik süiti, en sevilen eserlerinin başında gelir. İlk olarak eserini bale süiti olarak besteleyen Stravinski, 1945 yılında esere üç pantomim daha ekleyerek Senfonik Orkestra Süiti olarak yeniden düzenlemiştir.

 

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Konseri, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Filarmoni Derneği ve Uludağ Premium’un katkılarıyla 12 Ocak 2017 Perşembe akşamı saat 20.00’de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecektir.


 

BİLET SATIŞ:

  • Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu Bilet gişesi Kat: 3 (Mesai Saatleri içerisinde)
  • Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Gişesi, Merinos Parkı içi (Konser öncesi)
  • Online Bilet Satış:   www.biletiva.com

BENZER HABERLER

    YORUMLAR


    Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20