ETKİNLİKLER

Fantastik Ezgiler

13

Aralık 2017

İzmir doğumlu soprano Çimen Seymen Paris VIII Üniversitesi’nde şan, pedagoji ve müzikoloji doktorası; Versailles Konservatuvarı’nda piyano eğitimi aldı. Paris Yüksek Konservatuvarı’nda şan profesörü Rachel Yakar ile Barok müzik ve opera repertuvarı; Noelle Barker ve Laura Sarti ile lirik şan çalıştı. Kontrtenor Gérard Lesne ile Barok Kantatları üzerine uzmanlaştı; tanınmış Barok orkestra şefleri ile İtalya, Fransa, Belçika ve İsviçre’de konserler verdi.  

Yves Rechsteiner Cenevre Konservatuvarı’nda org ve klavsen eğitimi aldı; Basel’deki Schola Cantorum’da forte-piano ve sürekli bas üzerine uzmanlaştı. Kendini hem solist, hem eşlikçi, hem de besteci ve aranjör olarak Barok müzik ve senfonik repertuvar alanında geliştirdi. Livre d’orgue de Rameau adlı albümüyle 2010’da Altın Diyapozon sahibi oldu. Rechsteiner 2014’ten beri Toulouse Org Festivali’nin sanat yönetmendir.  

ÇİMEN SEYMEN (soprano)  
YVES RECHSTEINER (org)  

PROGRAM  
H. Berlioz: Fantastik Senfoni’den bölümler (org)  
L. Vierne: Ay Işığı (org)  
R. Hahn: Şiirlerimin kanatları olsaydı (soprano)  
L. Vierne: Su Perileri (org)  
R. Hahn: Aşkın Büyüsü (soprano)  
ARA  
J. Alain: Bir Rönesans Şarkısı Üzerine Çeşitlemeler (org) / Hayaller-düşler (org)  
R. Hahn: İstanbul seyahatinden esinlendiği eserler ve şair Paul Verlaine’in şiirleri üzerine melodiler: Boğaz Gecesi Rüyâsı (org) / “Paysage triste, l’allée est sans fin” (soprano) / Kayık Sefası (org) / “Tous deux” (soprano); Vaha (org); “L’heure exquise” (soprano) / Galata’nın Köpekleri (org) / “En Sourdine” (soprano) / Nargile (org)  


Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall, 13 Aralık 2017

YORUMLAR


Akçaağaç Sok. Görhan Apt. No: 1/1A Acıbadem Üsküdar / İSTANBUL | T: 0532 343 9328 | F: 0216 326 39 20